Ispunjeno manjim dijelom

Izrada baze raspoloživih kapaciteta za smještaj turista

Opštine: Trebinje

Nismo shvatili da turizam nije samo gost, stranac, hotel, restoran i sl. Moramo napraviti bazu raspoloživih kapaciteta za smještaj turista u našem gradu, bilo da se radi o hotelu, motelu, hostelu, kući, apartmanu i staviti određeni kapacitet na raspolaganje Turističkoj organizaciji Grada Trebinja, koja mora biti dodatno kadrovski ojačana.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurica ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Iz uprave Grada Trebinja za Istinomjer je rečeno sljedeće:

Turistička organizacija aktivno sarađuje sa svim vlasnicima registrovanog smještaja u gradu, a u 2018. godini smo uspjeli iz sive zone u regularne tokove poslovanja usmjeriti i registrovati dodatnih 50tak apartmana u privatnoj režiji sa oko 200 kreveta. U ovom momentu Grad raspolaže sa oko 1900 registrovanih kreveta.

Grad Trebinje, 15. septembar 2020.

Turistička organizacija grada Trebinja postoji od 2005. godine i  od svog osnivanja vodi evidenciju i posjeduje raspoložive informacije o smještajnim kapacitetima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!