Započeto

Izgradnja novih stambenih zgrada u cilju iseljenja i zatvaranja kolektivnih centara

Opštine: Gračanica

Izgradnjom novih stambenih zgrada iseljeni i zatvoreni kolektivni centri.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Iz Grada Gračanica su krajem 2023. godine za Istinomjer rekli da je projekat CEB II u završnoj fazi i da će do kraja novembra biti završena zgrada od 16 stanova. Kako dalje u odgovoru obrazlažu, trenutno se provodi procedura nabavke za vanjsko uređenje i izgradnju pristupnog puta sa priključcima.

Početkom aprila 2022. godine donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u vezi građevinskih radova na izgradnji višestambenog objekta u općini Gračanica, u okviru Projekta CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja”.

Kako je javnost 11.11.2022. godine obaviještena, u okviru projekta CEB II u FBiH u toku su bili radovi na izgradnji 351 stambene jedinice na području Bihaća, Gračanice, Mostara, Čapljine, Živinica, Lukavca, Ključa, Kalesije i općine Foča/Ustikolina i do tog trenutka bila je završena sanacija i izgradnja objekata za 27 podprojekata gdje je izgrađeno i sanirano ukupno 653 stambene jedinice, te useljene 532 stambene jedinice. Do kraja godine planirano je useljenje i 121 porodice.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!