Ispunjeno

Izgradnja zatvorene dječije igraone u okviru Centra “Safet Zajko”

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Izgradnja zatvorene dječije igraone u okviru Centra “Safet Zajko”.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Krajem novembra 2021. godine saopćeno je da Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” otvara vrata dječije igraonice “Lavlje srce” u srijedu, 1.12.2021. godine, s početkom u 17 sati.

Izvor: Općina Novi Grad Sarajevo
Izvor: Općina Novi Grad Sarajevo

Iz Općine Novi Grad Sarajevo istakli su da je “igraonica ovakvog tipa nedostajala, naročito u toku jeseni i zime, kada zbog vremenskih prilika djeca nisu imala adekvatan prostor za igru i druženje”.

Dječija igraonica zatvorenog tipa, jedna je od najvećih u Kantonu Sarajevo. Svojim raznovrsnim sadržajima pružit će priliku mališanima iz općine Novi Grad, ali i drugih općina, da u ugodnom prostoru uživaju u igri i zabavi, bez obzira na vremenske prilike. Nova igraonica jedna je u nizu mnogobrojnih sadržaja, koje je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila, od otvaranja Centra “Safet Zajko” 2015. godine za građane, od onih najmanjih do penzionera. Pored bogatih sadržaja kojima raspolaže, ono što će igraonica ”Lavlje srce” još pružiti svojim mališanima, jeste organizacija i proslava rođendana, po želji djece i roditelja. Cijene korištenja igraonice bit će pristupačne, a u srijedu, na dan otvorenja, ulaz i korištenje igraonice će biti besplatni.

Saopćenje, 30.11.2021.

JP LOKOM d.o.o. Sarajevo je 1. decembra 2021. godine saopćilo da je “na radost najmlađih, Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” – zvanično svečano otvorio vrata dječije igraonice”.

Edin Čano, direktor JP LOKOM d.o.o. Sarajevo, saopćio je da je igraona zatvorenog tipa i da će raznovrsnim sadržajima pružiti priliku mališanima da uživaju u igri i zabavi tokom hladnih i kišovitih dana. Kazao je da neće stati na ovom projektu te da će se i dalje raditi u interesu građana.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!