Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja vodozahvata za Vodovod Trebinje i navodnjavanje Petrovog polja i Zubačkog platoa

Opštine: Trebinje

Mogućnosti HET-a se moraju iskoristiti na zakonski način, kao što je: Izgradnja vodozahvata za Vodovod Trebinje i navodnjavanje Petrovog polja i Zubačkog platoa

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Tokom 2020. godine omogućeno je besplatno navodnjavanje za nove sisteme u Trebinju i Ljubinju

Izgradnjom hidrotehničkog sistema na području Trebinjskog polja, kako je saopćeno, blizu 1.100 hektara obradive površine dobiće infrastrukturu za navodnjavanje po najsavramenijim metodama, a mještani širokog prigradskog i seoskog pojasa, od Zasad polja do Kremenog Dola – i uslove za intenzivniji razvoj poljoprivredne proizvodnje”.

Nosilac projekta je Grad Trebinje, a Hidroelektrane na Trebišnjici su obezbijedile vodoprivredne dozvole i projektnu dokumentaciju.

Resorno ministarstvo se obavezalo “posredstvom Svjetske banke obezbijediti 85% sredstava”, dok će 15% ukupne investicije obaveza Grada Trebinja.

Projekat je u toku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!