Započeto

Izgradnja sportsko-rekreacionog centra “Zlatno polje”

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Izgradnja sportsko-rekreacionog centra “Zlatno polje” u naselju heroja Sokolje.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Tokom aprila 2021. godine, javnosti je saopćeno da će se u novogradskom naselju Sokolje, koje nije imalo sportskih sadržaja ni adekvatnog prostora za djecu i omladinu, osim manjeg dječijeg igrališta, izgraditi i sportsko-rekreacioni centar “Zlatno polje”.

FOTO: Općina Novi Grad Sarajevo
FOTO: Općina Novi Grad Sarajevo

Iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćeno je da se spomenuti centar gradi u neposrednoj blizini OŠ “Sokolje”, na lokaciji koja je po katastru nosila naziv “Zlatno polje”, a sportski i rekreacioni sadržaji bit će izgrađeni na ukupnoj površini od oko 10.000 kvadratnih metara.

Planirano je da u sklopu ovog centra budu izgrađeni veliki i manji sportski tereni, fudbalski teren s umjetnom travom i tribinama, fitnesom na otvorenom, košarkaški teren, trim-staza, kao i objekti za svlačionice i ugostiteljski sadržaji. Centar će imati i dječija igrališta s brojnim sadržajima, ali i prostor za odmor i rekreaciju za stariju populaciju. Cijeli kompleks bit će ograđen i pod određenom vrstom nadzora.

Ovo je na neki način dovršetak procesa naseljavanja ovih područja, gdje sada imamo više od 5.000 stanovnika koji ovdje žive, gdje su u ranijem periodu izgrađeni osnovna škola i ambulanta, međutim ovakav prostor za sport i rekreaciju svih generacija ovo naselje dosad nije imalo. Krenuli smo sa Centrom ‘Safet Zajko’, koji je izgrađen u centralnom dijelu općine, zatim sportsko – rekreacionim centrom u Buća Potoku, u toku je izgradnja i sportsko – rekreacionog centra sa bazenima na Dobrinji, a ovdje u naselju heroja Sokolje imat ćemo jedan veći teren sa umjetnom travom, koji se može podijeliti na nekoliko manjih terena, terene za košarku, ali i cijeli jedan kompleks igrališta, dječijih i sportskih te ostalih sadržaja koji će sigurno upotpuniti život na ovom prostoru.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, 16.4.2021.

Nekoliko mjeseci kasnije, u oktobru 2021. godine, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je lokaciju na kojoj se gradi sportsko-rekreacioni centar “Zlatno polje”, gdje su u toku bile završne pripreme za postavljanje umjetne trave.

To je ono što očekujemo da će biti završeno u ovoj godini. Jedan dio sportskih sadržaja naravno razvijat ćemo već od sljedeće godine u skladu s finansijskim mogućnostima. Dobili smo jedan veliki ravni teren od 8.000 kvadrata. Sokolje je kao naselje gusto naseljeno, nije imalo nikakvih ni sportskih, ni dječijih igrališta, osim jednog malog dječijeg igrališta.

Načelnik Semir Efendić, 15.10.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!