Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja sportskih igrališta (MZ Hrid – Jarčedoli)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Izgradnja sportskih ploha i igrališta: Jerčedoli (Popov gaj), Močila (pored biciklističkih staza) i Iza gaja (preko puta broja 7) – MZ Hrid – Jarčedoli

Obrazloženje

U oktobru 2013. godine sanirano je i uređeno sportsko igralište u ulici Močila. U sklopu sanacije zamijenjeni su koševi, popravljena željezne ograde, kao i 11 klupa koje se nalaze pored igrališta uz biciklističku stazu.

Općina Stari Grad je izgradila novi sportski teren za mali nogomet, na lokalitetu Iza gaja (2014. godine). Projekat je trajao dvije godine, u skladu sa finansijskim sredstvima neophodnim za njegovu realizaciju, a koja su se obezbjeđivala budžetima za 2013. i 2014. godinu. Izdvojeno je oko 150.000 KM za gradnju potpornog zida, igrališta, asfaltiranje, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te pristupnog puta.

Izvor: Program Saveza za bolju budućnost - Općina Stari Grad Sarajevo

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!