Djelimično ispunjeno

Izgradnja sportske dvorane

Opštine: Prijedor

Grad Prijedor je u prilici i mora izgraditi infrastrukturne objekte koji su za sport neophodni. (…) Sportska dvorana koju gradimo će stvoriti idealne uslove za sve sportove ovog ranga. Grad Prijedor će sport i dalje podržavati (…) i u sportskim i u školskim dvoranama gdje se djeca bave sportom.

Obrazloženje

Trenutno se izvode radovi na dvije sportske dvorane na području Prijedora, na Urijama i u Omarskoj.
Kada je u pitanju dvorana na Urijama, u toku su završni radovi, te postoji vjerovatnoća da će ona biti gotova do kraja mandata dok se u slučaju dvorane u Omarskoj, očekuje okončanje prve faze izgradnje.

Izvor: "Apostrof”, Alternativna televizija, 13.09.2016.

U junu 2017. godine, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da je za izgradnju dvorane u Urijama potrebna finansijska pomoć sa entitetskog nivoa, Krajem istog mjeseca, prilikom obilaska radova, Đaković je obavijestio javnost da je izgradnja “na pola dionice” do završetka i ponovio da će za to biti potrebna dodatna finansijska sredstva koja nisu iz gradskog budžeta.

Tokom 2017. godine, na dvorani je završena krovna konstrukcija, a u oktobru 2018. ozvaničen je nastavak radova.

Početkom 2019. godine Đaković je najavio da bi do kraja mandata ova dvorana trebala biti u funkciji:

Očekujemo da ćemo završiti sportsku dvoranu koju gradimo u naselju Urije. Stigli smo otprilike do pola. Sad se počela uređivati unutrašnjost. Objekat smo zatvorili, radi se izolaciona fasada, ventilaciona fasada. Radiće se u prvom dijelu kuglana.

Milenko Đaković, 23. januar 2019.

U aprilu 2019. godine Grad Prijedor izabrao je preduzeće “Niskogradnja Marjanović” kao najpovoljnijeg ponuđača za uređenje eksterijera nove sportske dvorane u naselju Urije.

Osnovna namjena nove dvorane na Urijama, čija je gradnja počela 2012. godine, jeste održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima na međunarodnom nivou. Kapacitet gledališta bi, prema projektu, trebalo da bude oko 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare. Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu i dvije sale za zagrijavanje sportista, što kapacitetom zadovoljava standarde sportova koji su planirani za ovaj prostor. Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskom ponudom, velnes centar i manja sala sa dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju, do glavne saobraćajnice, biti poslovni prostor.

Saopćenje, Grad Prijedor, 25. april 2019.

U maju 2020. godine Đaković je, govoreći o uticaju koji je na infrastrukturu imala pandemija novog koronavirusa, naglasio da “ova situacija nije uticala na infrastukturne projekte koji su započeti u prethodnim godinama”, te je istakao da se “gradi sportska dvorana na Urijama, kao i sportska dvorana u Omarskoj”.

Krajem maja Đaković je boravio u Omarskoj gdje je obišao i gradilište na kojem se gradi nova sportska dvorana. Đaković je tom prilikom istakao da je “finansiranje ovog objekta konstruisano tako da je početna sredstva od 488.000 KM dodijelila Vlada Republike Srpske od sredstava koja su donirana od strane Vlade Republike Srbije”, dok je Grad Prijedor dodijelio 91.000 KM za “rentu i građevinsko zemljište za izgradnju ove dvorane”.

Trenutno se na području Omarske i sela oko Omarske gradi dio vodovoda Crno vrelo koji je regionalni vodovod između gradova Prijedor i Banja Luka , i u toku je izgradnja tercijarne mreže za Omarsku i okolna sela odovoda “Crno vrelo”, a evo gradi se i sportska dvorana gdje je prva faza radova u toku i pokrivanje ovog objekta.

Milenko Đaković, 27. maj 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!