Izgradnja spomen sobe posvećene Vasi Pelagiću

| Partija: | Oblast:

“Iza nas je Dom kulture, kao jedan od završenih objekata, ali ima i drugih projekata kao što je poslovna zona u naselju Blaževac gdje planiramo izgradnju fabrike pirotehničkih sredstava i za to već imamo potpisan memorandum o saradnji sa izraelskom kompanijom, ali i rekonstrukcija Trga 9. januar i izgradnja spomen sobe posvećene Vasi Pelagiću”, rekao je Petar Đokić na predizbornoj tribini SP.

Izvor: socijalisti.ba

Kratko obrazloženje

Vlada RS ispunila je dato obećanje u prvoj godini svog mandata.

Dugo obrazloženje

Trg 9. januar otvoren je 14. jula 2019. godine zajedno sa Spomen- kompleksom Vaso Pelagić, u čiju izgradnju je Vlada Srbije, kako je rečeno prilikom otvaranja, uložila oko 400.000 KM.

U jednom krugu trga su spomen- kompleks Vaso Pelagić, adminsitarivna zgrada, spomen- soba poginulim u zadnjem ratu, i crkva.

Prilikom otvaranja trga, lider Socijalističke partije (SP), Petar Đokić je rekao:

“Vlada Republike Srpske vodi računa o svakom dijelu Srpske, nastoji na podstiče razvoj, da pomaže razvoj. Taj razvoj je lakši kada na čelu opštine imate administraciju koja je inventivna, koja želi rad i da razvija svoje područje”. 

Petar Đokić, 14.07.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi