Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja škole u Gornjem Magnojeviću

Opštine: Bijeljina

Napraviti školu u Gornjem Magnojeviću

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika MIće Mićića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Tribina Gornji Dragaljevac 08.09.

Početkom oktobra 2018. godine počelo je uklanjanje dotadašnjeg školskog objekta u Gornjem Magnojeviću, te su time započeli i pripremni radovi za izgradnju nove zgrade za petorazredno područno odjeljenje Osnovne škole „Stevan Nemanja” iz Gornjeg Dragaljevca.

S obzirom na to da na području Semberije imamo raširenu mrežu škola po mjesnim zajednicama, ukazala se potreba da i u Gornjem Magnojeviću izgradimo novu školu. Iako nije naša nadležnost, ulažemo u poboljšanje uslova za obrazovanje naših učenika jer su oni naša budućnost. Izgradnjom ove škole zaokružićemo cjelinu u obrazovnom sistemu, jer će svi učenici i studenti imati adekvatne i komforne uslove za obrazovanje u osnovnom i srednjem obrazovanju, odnosno na fakultetima.”

Mićo Mićić, 01. oktobar 2018.

Kako je navedeno, nova škola će biti izgrađena na površini od 180 kvadratnih metara, a u njoj će biti dvije učionice i ostale prostorije potrebne za nastavu.

Da se područna škola u Gornjem Magnojeviću gradi, gradonačelnik Mićić potvrdio je i polovinom novembra 2019. godine.

Nedugo zatim, na sjednici održanoj 25. 12. 2019. godine Skupština grada Bijeljina donijela je odluku o novom kreditnom zaduženju grada od sedam miliona KM planiranih za kapitalne investicije gdje je za izgradnju područnog odjeljenja Osnovne škole “Stevan Nemanja” u Gornjem Magnojeviću planirano izdvajanje od 200.000 KM.

Na zvaničnoj stranici Grada Bijeljina 1. 9. 2020. godine pored ostalog je navedeno:

Grad Bijeljina u kontinuitetu ulaže u školstvo na području Bijeljine. Privode se kraju radovi na izgradnji objekta Područne škole „Stevan Nemanja“ u Gornjem Magnojeviću, za šta je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 270.000 KM.

Grad Bijeljina, 1. septembar 2020. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!