Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka

Opštine: Centar Sarajevo

Izgradnja saobraćajnice/veza ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka

Obrazloženje

Izgradnje nove saobraćajnice koja će povezati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka započela je u augustu 2017. godine. Završetak izgradnje očekuje se u 2020. godini.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Izgradnje nove saobraćajnice koja će povezati ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka započela je u augustu 2017. godine. Prema Izvještajima o Izvršenju Budžeta Općine Centar u 2017. godini u svrhu “Izradnje saobraćajnice Nedžada Mušića sa pratećom infrastrukturom” izdvojeno je 115.505 KM (od planiranih 700.000KM), a u 2018. godini 865.587 KM (od planiranih 1.534.500).

U Budžetu Općine Centar za 2019. godinu planirano je 300.000 KM za izgradnju nove saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka.

Kako je u januaru 2019. godine prenio list Oslobođenje Općina je uradila prvu fazu izgradnje nove ceste u ulici Nedžada Mušića u dužini od oko 470 metara.

Tada je rečeno da je za nastavak druge faze radova na ovoj putnoj komunikaciji, potrebno izgraditi vodovodnu mrežu i separatnu kanalizaciju. Iz Općine Centar su istakli da su zatražili od KJKP Vodovod i kanalizacija saglasnost za priključenje buduće mreže iz ulice Nedžada Mušića u sistem koji se nalazi u ulici Gornja Breka.

“Ovo preduzeće nije dalo saglasnost, navodeći da je to moguće samo uz uslov da se prethodno uradi potpuna rekonstrukcija mreže u ulicama Hamida Beširevića i Gornja Breka (vrijednost radova je procijenjena na oko 2,5 miliona KM), kako bi oborinske cijevi većeg profila mogle prihvatiti svu vodu iz ulice Nedžada Mušića”, izjavili su za Oslobođenje iz Općine.

U julu 2020. godine iz Općine Centar Sarajevo saopćeno je da su radovi na postavljanju nove separatne kanalizacione mreže okončani, a da su radovi na izgradnji puta nastavljeni. Očekuje se da budu završeni do kraja građevinske sezone, potvrdili su iz Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.

Na ovoj lokaciji su okončani radovi na postavljanju nove separatne kanalizacione mreže nakon čega planiramo uraditi i novu vodovodnu mrežu, za šta će Općina Centar izdvojiti oko 2.700.000 KM. Na kraju će okolni stambeni objekti biti spojeni na novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekujemo da asfaltiranje nove saobraćajnice bude gotovo tokom ove građevinske sezone.

Rašid Karamustafić, 6. juli 2020.

U Budžetu Općine Centar za 2020. godinu u kapitalnim projektima uvrštena je i stavka “Izgradnja nove saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka”, za koju je planirano 293.000 KM. U istu namjenu planirana su i sredstva od 72.112 KM koja su ostala nerealizirana u prethodnoj godini.

Izgradnja ove saobraćajnice, kako je saopćeno u septembru 2020. godine je u toku.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!