Ispunjeno manjim dijelom

Izgradnja puteva

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Dat ćemo 10 miliona evra da se napravi pravi put i da budete što bliže i Banja Luci i Beogradu. Ali nismo zaboravili da planiramo ni Gacko ni Bužim. I to ćemo praviti

Izvor: Gacko 22.09.2018.

U oktobru 2019 godine, načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović je izjavio da je „ove godine izgrađen put koji spaja dva regionalna puta prema Gacku i Berkovićima, a završena je i ulica Miloša Obilića, koja je bila veoma zahtjevna“.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Općinu Gacko u maju ove 2021. godine. Tom prilikom, Dodik je najavio pomoć u rješavanju problema u ovoj lokalnoj zajednici kroz niz projekta, među kojima je i rješavanje problema putne infrastrukture. Kako se navodi u saopćenju Općine, jedan kapitalan projekat je i dionica prema Foči, koja je iz mnogo razloga važna komunikacija ovog dijela Srpske.

Tu su putevi obilaznice, od dva i po kilometra, put Vrba – Desivoje, za koju je odobreno tri miliona KM i ove godine krenuće se u realizaciju, rekonstrukcija puta odavde do RiTE i dogovorili smo da i načelnik vidi koje to puteve još treba rehabilitovati i ulice modernizovati.

Milorad Dodik, 22.5.2021.

Druga po vrijednosti investicija koja treba da počne u 2022. godini je rehabilitacija magistralnog puta Gacko-Nevesinje u dužini od oko 50 kilometara. Vrijednost radova je 17.640.000 KM.

“Putevi” su još krajem 2020. godine na javnom tenderu izabrali “Prijedorputeve” za izvođača radova. Oni su ponudili da dionisu od 3,5 kilometra urade za 4.000.000 KM. Radovi nisu počeli, bar kako su tvrdili nadležni, jer nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!