Započeto

Izgradnja policijske stanice u opštini Pale

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Govoreći o projektima u opštini Pale koje će podržati Republika Srpska, Milorad Dodik najavio je 23.9.2022. godine, između ostalog, i izgradnju policijske stanice u ovoj opštini:

“Biramo izgradnju Republike Srpske, izgradnju opštine Pale, izgradnju gondole koja će povezati opštinu Pale sa Jahorinom, toplane, zgrade Fakulteta fizičke kulture i sporta, muzeja, zgrade Policijske uprave. To su projekti vrijedni 150 miliona maraka.”

Izvor: SNSD/Facebook, 23.9.2023.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i načelnik Opštine Pale Boško Jugović položili su 27. marta 2023. godine na Palama kamen temeljac za novi objekat Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Izvor: SRNA
Izvor: SRNA

Ministar Karan naglasio je da će ovo biti prvi namjenski objekat, jer su do sada vršene različite adaptacije i druga ulaganja u postojeće objekte.

Objekat će, prema riječima ministra, u sebi objediniti sve strukture Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale –
od kriminalističke policije, policije do Jedinice žandarmerije, a njegova v
rijednost procjenjuje se na oko 9,8 miliona KM, dok je rok završetka radova juni 2024. godine.

Vrlo važno je da će tu biti smješteni svi naši šalteri i kancelarije gdje će građani moći da ostvare sva svoja građanska prava koja su im potrebna, rekao je on i dodao da će u tom smislu ovo biti multifunkcionalan objekat. (…) Usmjerenje Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno i u budućnosti je ulaganje u naše objekte, materijalno-tehnička sredstva i ulaganje u obuku. Ta tri segmenta su neraskidiva i oni čine funkcionalno jedinstvo i stvaraju preduslove za uspješno obavljanje osnovnih funkcija MUP-a, a to je, prije svega, zaštita ustavnog poretka Republike Srpske, života i bezbjednosti svih njenih građana i imovine naših građana.
Siniša Karan, 27.3.2023.

Izgradnju objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama realizuje MUP Republike Srpske uz podršku Vlade Republike Srpske i Opštine Pale.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!