Započeto

Izgradnja podzemne garaže na Mokušnicama

Opštine: Zenica

Izgradnja podzemne garaže na Mokušnicama;

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Intervju, Klix, 12. 11. 2020.

Na devetoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj krajem aprila 2021. godine, vijećnicima je predstavljena Analiza opravdanosti izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Grada Zenica. Predviđena je izgradnja podzemnih garaža na lokacijama Trg Bosne i Hercegovine, Trg Alije Izetbegovića i u naselju Mokušnice. Prema procjenama, vrijednost investicije je cca 35 miliona konvertibilnih maraka. Iz Gradske uprave su saopćili da će se Izgradnjom garaža značajno povećati broj parkirnih i garažnih prostora u gradu Zenica, ali i pokrenuti procedure uređenja važnih lokaliteta bez narušavanja urbanog i prostornog ambijenta u dijelovima grada gdje je planirana njihova izgradnja. Vijećnici su podržali Odluku o opredijeljenosti dodjele/osnivanja prava građenja radi realizacije projekata izgradnje, upravljanja i korištenja podzemnih garaža na području Grada Zenica.

Stacionarni saobraćaj, kao i mnoge druge oblasti u našem gradu moramo sistemski urediti. Osim izgradnje garaža, uredit ćemo Trg Bosne i Hercegovine i Trg Alije Izetbegovića. Pozivam građane i privrednike da svojim prijedlozima, primjedbama i sugestijama uzmu učešće u realizacji projekta izgradnje podzemnih garaža u Zenici.

Fuad Kasumović, 30.4.2021.

O eventualnim aktivnostima na ispunjenju ovog obećanja u 2022. i  2023. godini nismo mogli naći informacije, a na Istinomjerov upit o tome da li je u 2023. godini bilo aktivnosti na njegovoj realizaciji, iz gradske uprave Zenice nije odgovoreno.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!