Započeto

Izgradnja petlji na autoputu kod Laktaša

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Pred kraj izborne kampanje za Opće izbore 2022. godine na zvaničnoj Facebook stranici SNSD-a Milorad Dodik je najavio infrastrukturne projekte koji će se provoditi u Laktašima.

“Gradit ćemo ovo mjesto, ovaj grad. Izgradit ćemo industrijske zone. Otvorit ćemo još nekoliko petlji ovdje na autoputu da Laktaši ne budu zatvoreni. I sve ćemo to uraditi jer ja i on (načelnik Laktaša Miroslav Bojić op.a.) se vama zavjetujemo večeras.”

Izvor: Milorad Dodik, Facebook, SNSD, 30.9.2023.

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” 23.12.2022. godine podnijelo je zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za projekat izgradnje petlje za aerodrom Banja Luka.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić je u martu 2023. godine najavio izgradnju petlje u Glamočanima.

Gradonačelnik Bojić je 25.5.2023. sa Nedeljkom Ćorićem, direktorom JP ”Autoputevi Republike Srpske” razgovarao o izgradnji petlje za direktan pristup Aerodromu u Mahovljanima.

U novembru 2023. gradonačelnik Bojić je u intervjuu za portal The Prestige poručio kako je potpisan ugovor sa izvođačima radova za izgradnju jedne petlje, koja će omogućiti još jedno isključenje sa autoputa u Mahovljanima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!