U progresu

Izgradnja osnovne škole na Šipu

Opštine: Centar Sarajevo

Izgradnja “Osnovne škole na Šipu”.

Obrazloženje

Gradnja Osnovne škole u naselju Šip započela je 2017. godine, te je u toku izvođenje radova na objektu.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Krajem oktobra 2017. godine završena je prva faza izgradnje Osnovne škole u sarajevskom naselju Šip.

Projekat izgradnje škole zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno u junu 2019. godine “na ime finansiranja izgradnje objekta osnovne škole na Šipu, prema odredbama potpisanog aneksa, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će iz budžeta za 2019. godinu izdvojiti 500.000 KM, a Općina Centar 1.056.562 maraka.”

Kako je izjavio Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je rekako kako je ovo “jedan od najvažnijih projekata koji će unaprijediti kvalitet života građana Mjesne zajednice „Betanija-Šip“”, a da se okončanje radova može očekivati krajem 2020. godine.

Ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija koja se vraća trostruko. Zadovoljni smo sa ovim što vidimo na terenu. U narednih petnaestak dana očekujemo okončanje tenderske procedure za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju bloka C. Užurbano radimo, a siguran sam da će ova finansijska dinamika Općine i Kantona rezultirati okončanjem radova do kraja naredne godine.”

Nedžad Ajnadžić, 03.06.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!