Nije započeto

Izgradnja Opšte bolnice u Banja Luci

Opštine: Banja Luka

Izgradićemo Opštu bolnicu u najvećem gradu Republike Srpske – Banja Luci. Rasterećenjem UKC-a na način da se izgradi Opšta bolnica, bio bi riješen i problem parkinga, preopterećnosti zdravstvenog sistema na Paprikovcu, a Banja Luka bi prestala da nosi epitet jedinog grada ove veličine koji nema svoju bolnicu. Buduća ekspertska gradska uprava će da pronađe adekvatnu lokaciju, uradi sve pripremne aktivnosti, pristupne saobraćajnice i komunalnu infrastrukturu, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja uđe u ovaj projekat izgradnje Opšte bolnice.

Obrazloženje

Nisu zabilježene značajnije aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Draško Stanivuković - Nova Banja Luka

U odgovoru na naš upit iz GU Banja Luka naveli su da se “trenuto radi na elaboratu o opravdanosti izgradnje opšte bolnicnie, gdje Grad prikuplja mišljanje stručnjaka”.

Krajem 2022. godine, iz GU Banja Luka su za Istinomjer rekli da je projekat bolnice još uvijek u fazi izrade studije opravdanosti, ali da je bolnica uvrštena u Urbanistički plan, da je dobila svoje mjesto u gradu, te da se radi studija opravdanosti njene izgradnje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!