Ispunjeno manjim dijelom

Izgradnja novih hotelskih i smještajnih kapaciteta

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Novi Grad ima relativno dobru infrastrukturu i prostor koji možemo ponuditi investitorima radi izgradnje novih hotelskih kapaciteta, koji su sada deficitarni. Budući da je Novi Grad blizu međunarodnog aerodroma, a u isto vrijeme i centra grada, imat ćemo šta za ponuditi ozbiljnim investitorima.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

Na mjestu hotela “Sarajevo” u Općini Novi Grad sredinom novembra 2018. godine otvoren je novi hotelski brend “Ibis Styles”, čime je, kako navode iz ove općine “obogaćena hotelsko – turistička ponuda u glavnom gradu BiH”.

Prilikom posjete pomenutom hotelu, načelnik Semir Efendić istakao je “da je kupovina i dogradnja hotela u vrijednosti od 30 miliona KM najveća strana investicija u Općini Novi Grad u ovoj godini”.

Za nas je ova investicija vrlo značajan, jer se radi o otvaranju oko 30 novih radnih mjesta, tako da će sada u hotelu raditi 70 uposlenih. U ukupnom ambijentu razvoja turizma u našem glavnom gradu i državi vrlo je značajno da imamo jedan svjetski lanac,  kao što je Accor grupacija i njihov brend Ibis Styles. Možemo reći da se radi o jednom od najvećih i najboljih hotela u Sarajevu sa kapacitetom od blizu 200 soba. Općina je bila uključena od početka u proces planiranja, izgradnje, izdavanja građevinske dozvole, pa do procesa njegovog završetka. Zadovoljstvo nam je da se radovi privode kraju i da će uskoro hotel biti u funkciji.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, 01. novembar 2018.

Tom prilikom Efendić je dodao da će “uskoro biti izdata građevinska dozvola za izgradnju još jednog hotela u sklopu jedne turske grupacije koji će se graditi u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!