Nije započeto

Izgradnja nove zgrade za Dječji vrtić Neum

Opštine: Neum

Izgradnja nove zgrade za Dječji vrtić Neum.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata nisu vršene aktivnosti na realizaciji navedenog obećanja.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Sanacija Dječjeg vrtića Neum počela je u julu 2022. godine. Kako se navodi u saopćenju Općine Neum, radovi su uključivali “sanaciju, odnosno zamjenu krovišta, otvora i postavljanje fasade”.

Renovirani objekat započeo je sa radom početkom septembra 2022. godine, a u sklopu vrtića prvi put u Neumu su s radom započele i jaslice, no nisu zabilježene aktivnosti vezane za izgradnju nove zgrade za Dječji vrtić Neum.

U septembru 2023. godine, Balkanski savez udruge odgajatelja (BAPTA) u Neumu je organizirao XI. Znanstveno stručnu konferenciju međunarodnog karaktera. Konferenciju je otvorio načelnik općine Neum Dragan Jurković., koji je tom prilikom izjavio da bi u narednoj godini trebala biti izgrađena nova zgrada vrtića. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!