Ispunjeno manjim dijelom

Izgradnja nove zgrade općine i Policijske stanice

Partije: SNSD | Oblasti: Državno uređenje

Izgradnja nove zgrade općine i Policijske stanice

Izvor: Predizborni skup SNSD-a, Pale, 19.09.2018.

Krajem aprila 2020. godine načelnik Opštine Pale Boško Jugović najavio je izgradnju  nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo koja će biti smještena na području Pala na lokalitetu parkinga sadašnje zgrade Policijske uprave.

Ušli smo u fazu izrade idejnog rješenja nove zgrade i u narednih mjesec-dva dana će biti završena kompletna dokumentacija, kada ulazimo u finansiranje. Radi se o objektu koji će se nalaziti na površini od 5.000 kvadratnih metara, a sve se radi u koordinaciji sa Policijskom upravom, MUP Republike Srpske i Vladom Republike Srpske, koji su predložili idejno rješenje.

Boško Jugović, 29. 4. 2020

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik Јugović potpisali su 4. 11. 2020. godine Sporazum o prenosu vlasništva nad zemljištem u Palama za izgradnju novog sjedišta Policijske uprave Istočno Sarajevo. 

Kako je rečeno, nova zgrada policijske uprave, površine veće od 5.000 metara kvadratnih, gradiće se u neposrednoj blizini postojeće a Opština Pale je, bez naknade, prenijela je pravo vlasništva nad zemljištem na MUP Republike Srpske te  finasira i izradu projektne dokumentacije za zgradu Policijske uprave, kao i za policijsku stanicu na Јahorini.

Tom prilikom ministar Lukač je izjavio:

Ostaje da u sljedećoj godini obezbijedimo sredstva da bi mogli da počnemo da gradimo.

Dragan Lukač, 4. 11. 2020.

Tokom posjete Opštini Pale upriličenoj 28.8.2021. godine, premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će Vlada Republike Srpske u narednim danima donositi odluke u vezi sa izgradnjom zgrade Policijske uprave na Palama.

Vlada Republike Srpske je u proteklom periodu pratila sve ono što je bila potreba ljudi koji žive na prostoru Istočnog Sarajeva, kako bi im se život učinio što je moguće boljim i privlačnijim, odnosno da imaju egzistenciju i budućnost.

Radovan Višković, 28.8.2021. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je tender za izvođenje radova na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama u kojem je naznačeni rok za dostavljanje ponuda bio 18. mart 2022. godine. Za izgradnju Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama iz budžeta RS-a planirano je 7,5 miliona KM, te je Ministarstvo finansija RS zaduženo da izdvoji novac za izgradnju navedene zgrade. Procijenjena vrijednost radova iznosi 7,54 miliona KM sa PDV-om. Prema tenderskoj dokumentaciji predviđeni rok izgradnje navedene zgrade ne smije biti duži od 420 dana. 

Proveden je postupak javne nabavke, nakon čega je izvršena analiza dostavljenih ponuda od strane komisije za nabavke koja je donijela odluku o izboru najpovoljnijeg ponjuđača. Komisija je predložila da se u skladu sa članom 70, Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovor u vrijednosti od 8,1 miliona KM bez obračunatog PDV-a, dodijeli grupi ponuđača Građenje d.o.o. Pale i Baupartner d.o.o Lukavac u kojoj je vodeći partner Građenje d.o.o. Pale.

U augustu 2018. godine, Jugović je najavio da će se naredne godine (2019) pristupiti izgradnji nove zgrade Opštine Pale, što se ni do avgusta 2022. godine nije realiziralo, te po ovom pitanju nisu rađene konkretne aktivnosti. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!