Započeto

Izgradnja nove ulične rasvjete u padinskim dijelovima općine

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Izgradnja nove ulične rasvjete u padinskim dijelovima općine, u skladu sa godišnjim programom.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U Budžetu za 2021. godinu za sredstva za izgradnju javne rasvjete bilo je planirano 250.000,00 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo u 2019. godini započela je realizaciju projekta obnove i modernizacije rasvjete na parkinzima, a nakon obnove javne rasvjete na 26 parkinga u općini Novi Grad, u prošloj i ovoj godini nova rasvjeta postavljena je na još 36 parkirališta u naseljima Dobrinja, Mojmilo, Alipašino Polje, Švrakino Selo, Hrasno, Otoka i Čengić Vila. Postavljeno je više od 400 novih LED rasvjetnih tijela, novi stubovi, te su reparirani postojeći.

Krajem septembra 2022. godine saopćeno je da se radi na projektima nove javne rasvjete na 30 lokacija u novogradskim naseljima.

Radovi se izvode u sklopu LOT-1 programa koji obuhvata izgradnju rasvjete u mjesnim zajednicama “Dobroševići”, “Reljevo”, “Zabrđe”, “Dolac” i “Buča Potok”. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 100.000 KM,  u okviru kojih će se izvršiti postavljanje oko 120 novih LED rasvjetnih tijela, što će doprinijeti većoj osvijetljenosti naselja i sigurnosti građana. Ovim projektom će između ostalog biti riješen dugogodišnji problem osvjetljenja dijela ulica Reljevska i Paljevska u MZ „Reljevo“ do kombi okretaljke. Pored toga, nova LED javna rasvjeta bit će izgrađena u dijelovima općine koji do sada nisu bili osvjetljeni, što je otežavalo kretanje pješaka i učesnika u saobraćaju.

Općina Novi Grad Sarajevo, 28.9.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!