Neispunjeno

Izgradnja nove sportske dvorane u Doboju

Partije: SNSD | Oblasti: Obrazovanje

Vjerujem da već idući izbori će biti u novoj sportskoj dvorani.

Obrazloženje

Obećanje tokom mandata Vlade Republike Srpske nije ispunjeno.

Izvor: Tribina SNSD, Doboj, 02.10.2018.

Bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisao je 13.11. 2018. ugovor vrijedan 5.200.000 KM za prvu fazu projekta izgradnje nove sportske dvorane u Doboju. Petrović je rekao da je ugovorom određeno da izvođač grube radove treba da završi u roku od godinu dana, a da će u narednom periodu biti raspisan tender za uređenje dvorane. Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 7,5 miliona KM, a finansiraju ga Vlada Republike Srpske i Gradska uprava.

U martu 2019. godine zamjenik novoizabranog gradonačelnika Borisa Jerinića, Dragan Vasilić, rekao je da gradnja dvorane počela, a da se trenutno demontira oprema.

Demontaža i uklanjanje krovne konstrukcije počela je u novembru 2019. godine. Kako se navodi, prva faza radova, koštaće oko 5,25 miliona KM.

Druga faza, koja slijedi, faza opremanja, košta oko tri miliona, tako da mi očekujemo da će kompletan projekat da košta preko osam miliona kada se završi. Malo se kasnilo s početkom, ali kako je predviđeno projektom, biće završeno u 18 mjeseci, to je rok rekonstrukcije i izgradnje.

Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada Doboja, 27.11.2019.

Iako je prvobitno najavljeno da će postojuća dvorana biti rekonstruisana, u februaru 2020. godine ona je u potpunosti srušena, te je najavljena izgradnja potpune nove na istoj lokaciji.

Izgradnja nove dvorane započela je ubrzo nakon rušenja stare dvorane, a u prvu fazu izgradnje sportske dvorane biće uloženo više od pet miliona maraka, a nakon toga, slijedi druga faza ili opremanje objekta koja će koštati oko tri miliona maraka. Prema prvobitnim planovima za manje od godinu i po Doboj je trebao dobiti savremenu sportsku dvoranu, kapaciteta dvije hiljade sjedećih mjesta, koja je trebala ispunjavati i standarde za odigravanje međunarodnih rukometnih utakmica.

Međutim, radovi na izgradnji u junu 2021. godine nisu tekli planiranim tokom, konstatovao je načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Milenko Nikolić. Nastavak realizacije očekuje se sredstvima odobrenim po javnom pozivu Vlade Republike Srpske u iznosu od oko 1.000.000 KM. Nikolić je izjavio da će odobrena sredstva Vlade, uz sredstva predviđena gradskim budžetom za 2022. godinu, biti dovoljna za realizaciju prve faze izgradnje sportske dvorane.

“Nakon toga prešlo bi se na drugu fazu koja podrazumijeva opremanje sportske sale kako bi grad dobio moderan sportski objekat”, saopćio je Nikolić.

Iako se završetak radova najavljivao za 2020. godinu, gdje se čak i spominjalo da će radovi biti završeni i prije predviđenog roka, prema trenutnom stanju na gradilištu može se zaključiti da radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Doboju neće biti završeni ni 2022. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!