Započeto

Izgradnja nove sportske dvorane u Doboju

Partije: SNSD | Oblasti: Obrazovanje

Vjerujem da već idući izbori će biti u novoj sportskoj dvorani.

Obrazloženje

Vlada RS je u prvoj godini svog rada provodila određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Tribina SNSD, Doboj, 02.10.2018.

Bivši gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisao je 13.11. 2018. ugovor vrijedan 5.200.000 KM za prvu fazu projekta izgradnje nove sportske dvorane u Doboju. Petrović je rekao da je ugovorom određeno da izvođač grube radove treba da završi u roku od godinu dana, a da će u narednom periodu biti raspisan tender za uređenje dvorane. Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 7,5 miliona KM, a finansiraju ga Vlada Republike Srpske i Gradska uprava.

U martu 2019. godine zamjenik novoizabranog gradonačelnika Borisa Jerinića, Dragan Vasilić, rekao je da gradnja dvorane počela, a da se trenutno demontira oprema.

Demontaža i uklanjanje krovne konstrukcije počela je u novembru 2019. godine. Kako se navodi, prva faza radova, koštaće oko 5,25 miliona KM.

Druga faza, koja slijedi, faza opremanja, košta oko tri miliona, tako da mi očekujemo da će kompletan projekat da košta preko osam miliona kada se završi. Malo se kasnilo s početkom, ali kako je predviđeno projektom, biće završeno u 18 mjeseci, to je rok rekonstrukcije i izgradnje.

Sanja Vulić (predsjednica Skupštine grada Doboja),  27.11.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!