U progresu

Izgradnja nove bolnice u Doboju

Partije: SNSD | Oblasti: Zdravstvo

Bit će uloženo 80. mil. KM u izgradnju nove bolnice u Doboju.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata Vlade RS vršene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Predizborni skup - Pod zastavom Srpske, Doboj

Izgradnja nove bolnice “Sveti apostol Luka”, čiji je implementator China Sinopharm International Company počela je 15. janura 2020. godine.

Krajem novembra 2020. godine saopćeno je da je pri kraju prva te da uskoro počinje druga faza izgradnje nove dobojske bolnice.

Nakon potpisa ugovora praćenje realizacije projekta preuzeo je Tim za implementaciju imenovan od strane Vlade Republike Srpske, kao i Tim za nadzor, ispred Republičke direkcije za obnovu i razvoj. Kao što se iz samog ugovora moglo i vidjeti projekat ima tri faze, prva je projektovanje, druga izgradnja i treća opremanje. Iako naši građani nisu mogli da vide mašine na terenu na projektu se intezivno radilo u onom dijelu koji za njih nije vidljiv, ali moram da naglasim da je na sam projekat uticala i pandemija korona virusa. Ova faza zahtjevala je usaglašavanje stavova sa izvođačem radova, kako bi što kvalitetnije uradili glavni projekat.

Mladen Gajić , direktor JZU Bolnica „Sveti apostol Luka“, 30.11.2020.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije “China Sinopharm International Company” Li Kan potpisali su 14.03.2019. ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a.

Šeranić je tada naveo da je ministarstvo na čijem je čelu ispunilo obavezu i dostavilo kineskom partneru tri dokumenta u vezi sa izgradnjom nove bolnice u Doboju i da očekuje povratne informacije.

Od kineskog partnera očekujemo njihov program rada, u okviru kojeg će oni definisati vremenski okvir za projektovanje. Očekujem da će to biti za tri do šest mjeseci gotovo, nakon čega kreće izgradnja.

Alen Šeranić, 17.05.2019.

Podsjećamo, sredinom marta 2019. godine postavljen je kamen temeljac za izgradnju nove bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju.

“Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradićemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci…,” izjavio je ovom prilikom predsjednik Vlade RS, Radovan Višković.

Ova bolnica dobiće najsavremeniju opremu. Ovdje su se srele naša želja i potreba i sposobnost kineskih partnera da izgrade ovaj objekat. Doboj zaslužuje ovu bolnicu. Za 36 mjeseci ovdje ćemo se ponovo nađi, na ponos svih nas.

Milorad Dodik, 14.03.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!