Započeto

Izgradnja nove bolnice u Doboju

Partije: SNSD | Oblasti: Zdravstvo

Bit će uloženo 80. mil. KM u izgradnju nove bolnice u Doboju

 

Izvor: Predizborni skup – Pod zastavom Srpske, Doboj

Obrazloženje

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" Li Kan potpisali su 14.03.2019. ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a.

Izvor:

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić izjavio je sredinom maja ove godine da “očekuje da će za tri do šest mjeseci početi izgradnja nove bolnice u Doboju”, ali to se još uvijek nije desilo.

Šeranić je tada naveo da je ministarstvo na čijem je čelu ispunilo obavezu i dostavilo kineskom partneru tri dokumenta u vezi sa izgradnjom nove bolnice u Doboju i da očekuje povratne informacije.

Od kineskog partnera očekujemo njihov program rada, u okviru kojeg će oni definisati vremenski okvir za projektovanje. Očekujem da će to biti za tri do šest mjeseci gotovo, nakon čega kreće izgradnja.

Alen Šeranić, 17.05.2019.

Podsjećamo, sredinom marta ove godine postavljen je kamen temeljac za izgradnju nove bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju.

“Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradićemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci…,” izjavio je ovom prilikom predsjednik Vlade RS, Radovan Višković.

Ova bolnica dobiće najsavremeniju opremu. Ovdje su se srele naša želja i potreba i sposobnost kineskih partnera da izgrade ovaj objekat. Doboj zaslužuje ovu bolnicu. Za 36 mjeseci ovdje ćemo se ponovo nađi, na ponos svih nas.

Milorad Dodik, 14.03.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!