Nije započeto

Izgradnja muzeja u Opštini Pale

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Govoreći o projektima u opštini Pale koje će podržati Republika Srpska, Milorad Dodik najavio je, 23.9.2022. godine, između ostalog, i izgradnju muzeja u ovoj opštini: “Biramo izgradnju Republike Srpske, izgradnju Opštine Pale, izgradnju gondole koja će povezati Opštinu Pale sa Jahorinom, toplane, zgrade Fakulteta fizičke kulture i sporta, muzeja, zgrade Policijske uprave. To su projekti vrijedni 150 miliona maraka.”

Izvor: SNSD/Facebook, 23.9.2022.

U aprilu 2023. godine portal Capital.ba objavio je kako je potrošeno pola miliona budžetskog novca za ovaj projekat koji je trebao biti gotov 2021. godine, a još uvijek je u početnoj fazi, i pitanje je koliko će zbog ovakvog nedomaćinskog trošenja novca biti potrebno dodatnih sredstava za nastavak radova.

O izgradnji muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata u opštini Pale govori se od 2015. Godine. U oktobru 2020. godine položen je kamen temeljac, a rok za završetak radova na izgradnji ovog objekta bio je četiri mjeseca te je obećanje u martu 2021. godine ocijenjeno kao neispunjeno. Tokom 2022. godine provedena je javna nabavka za izradu detaljnih radioničkih nacrta za izradu i montažu čelične konstrukcije muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tokom prve godine mandatnog perioda 2022-2026 nije bilo moguće pronaći da li su poduzete aktivnosti u cilji ispunjenja ovog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!