Započeto

Izgradnja mosta u Banja Luci

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Zajedničkim naporom gradskih i republičkih vlasti radimo prvi veliki novi most na mjestu na kome je postavljen još pedesetih godina.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata Vlada RS je radila na provođenju aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Banja Luka, 07.09.2018

Prva faza izgradnje novog mosta koji će povezati centar grada i naselja Obilićevo i Starčevicu, započela je 8. novembra 2020. godine. Kako je ranije saošteno iz Gradske uprave Banjaluke projekat je vrijedan 7,5 miliona maraka, a navedeno je i da će se u prvoj fazi graditi kolski most namijenjen za saobraćaj motornih vozila, sa četiri saobraćajne trake, u oba smjera, ukupne širine oko 21 metar, a rok za izvođenje radova je dvije godine. Na međunarodnom tenderu za izvođača radova je izabrana domaća kompanija „Integral inžinjering“.

Poslije izgradnje kolskog mosta u kasnijim fazama radiće se i pješačko-bicikslistički most, rekonstrukcija saobraćanica sa obje strane Vrbasa, od Bulevara cara Dušana do mosta kao i  rekonstrukcija i proširenje postojeće Mačvanske ulice kod klinike za psihijatriju i spajanje sa Istočnim tranzitom. Jedna od faza je i uređenje podmostovlja i cijele zone Doca.

Grad Banjaluka, 6. novembar 2020.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!