Započeto

Izgradnja minimalno 20 dječijih igrališta i desetak sportskih poligona

Opštine: Zenica

U naredne četiri godine u planu je izgradnja još minimalno 20 dječijih igrališta i desetak sportskih poligona.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Zenička Inicijativa, Facebook, 3. 11. 2020.

U augustu 2022. godine započeli su radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša. Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova potpisan je s firmom FUEL BOSS, a nadzor nad izvođenjem radova vrši JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica. Rok za igradnju je dva mjeseca.

U Mjesnoj zajednici Lokvine u septembru 2022. godine svečano je otvoreno igralište, a riječ je o multifunkionalnom terenu za čiju je izgradnju iz Budžeta Grada Zenica izdvojeno 116.612 KM. Ovom pilikom gradonačelnik Kasumovič najavio je i skoro otvaranje igrališta u MZ Blatuša. kao i realizaciju druge faze projekta izgradnje igrališta u MZ Lokvine u okviru koje će biti izgrađeno dječije igralište.

U oktobru 2022. godine na zeničkom izletištu Smetovi svečano je otvoren adrenalinski park “Poletarac”. Grad Zenica je ovaj projekat podržao sa 5.000 KM i obezbjeđivanjem zemljišta i potrebnih saglasnosti.

Početkom novembra 2022. godine u Gradskoj upravi Zenica potpisan je Aneks Ugovora o nastavku zajedničkog pothvata/aranžmana realizacije projekta izgradnje Trening centra NS/FS BiH u Zenici – II faza između Nogometnog saveza/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Grada Zenica. Predviđena lokacija za izgradnju trening centra je Kamberovića ravan, na osnovu zahtjeva NS BiH.

Drago mi je što nastavljamo saradnju i što će u Zenici biti izgrađen reprezentativan Trening centar sa sportskim terenima i objektom za smještaj i treniranje reprezentativaca. Grad Zenica kao svoje učešće u realizaciji druge faze unosi obavezu obezbjeđenja kompletne infrastrukture za drugu fazu Trening centra odnosno obezbjeđenje pristupne saobraćajnice, vode i kanalizacije, a što je u nadležnosti Grada. Spremni smo odmah pokrenuti sve potrebne procedure s ciljem realizacije ovog projekta

Fuad Kasumović, 1.11.2022.

Rok za izgradnju druge faze Trening centra NS/FS BiH je 36 mjeseci nakon potpisa ovog Aneksa.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!