Nije započeto

Izgradnja lokalnih puteva – Dubica

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Najava otvaranja tendera od strane Putevi RS u septembru 2018 godine za lokalni put Moštanica-Rakovica (“I taj put će biti građen ove jeseni. Ako ne bude građen kad dođem ovdje u Dubicu, ovlaštujem svakoga da mi kaže bilo šta ako to ne bude, a biće.”) “Imamo dva velika projekta za vas, jedan je 14 miliona maraka. To je potpuna rekonstrukcija puta od autoputa do Dubice, od Gradiške do ovdje. U ovom mjesecu će biti raspisan tender da se napravi projekat rekonstrukcije da uredimo taj put da bude onakav kakav vi zaslužujete. A to nije sve! Mi planiramo da Banja Luku povežemo autoputem i brzom cestom sa Prijedorom i Dubicom preko Knež polja i da ovdje vas približimo našem glavnom gradu.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Dubica, 11.09.2018.

Tender za izgradnju puta Moštanica – Rakovica još uvijek nije raspisan. Također, nije bilo prijedloga za rekonstrukciju puta Gradiška – Kozarska Dubica niti izgradnju autoputa i brze ceste od Banje Luke do Prijedora i Kozarske Dubice. Takvi projekti se ne spominju ni u Prijedlogu projekata javnih investicija RS 2019 – 2021. S obzirom na navedeno, Istinomjer je ovo obećanje SNSD-a ocijenio kao nije započeto. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!