U progresu

Izgradnja kolektora

Opštine: Travnik

Radit ćemo na izgradnji kolektora na cijelom području Travnika kao i izgradnji prečistača otpadnih voda.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata načelnika Općine Travnik provođene su određene aktivnosti na realizaciji ove mjere.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U Budžetu Općine Travnik za 2021. godinu planirano je ukupno 136.100 KM za Izgradnju kanalizacionog kolektora gradskog područja općine Travnik -faza II, od kojih je izvršeno 121.703 KM, dok su u Budžetu za 2022. Za treću fazu ovog projekta izdvojena sredstva od 121.000 KM koja nisu izvršena kao ni 35.000 KM za kolektor “Bingo – Gumar”. 

Sredstva od 260.000 KM planirana su u Budžetu Općine Travnik na ime projekta Izgradnja kolektora (desna obala Lašve).

Općina Travnik provela je početkom 2022. godine proces javne nabavke za Izvođenje radova na izgradnji kanalizacionog kolektora gradskog područja općine Travnik. Ugovor vrijedan 142.730 KM je dodijeljen je kompaniji Dževkomerc Inženjering iz Zavidovića. 

Ugovor o Izgradnji kanalizacionog kolektora drugog gradskog područja vrijedan 222.222 KM dodijeljen je u martu 2023. godine kompaniji GP “Teling” iz Travnika. 

Općina Travnik također je sa preduzećem JP Ceste FBiH dogovorila čišćenje kolektora kod Kantonalne Bolnice Travnik. 

Prva faza izgradnje kolektora realizovana je krajem 2020. godine u užoj gradskoj jezgri Travnika, u mandatu prethodnog načelnika.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!