Započeto

Izgradnja javne rasvjete

Opštine: Neum

Izgradnja javne rasvjete u naseljima u kojima to još nije učinjeno.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Odlukom Općine Neum koja je usvojena u julu 2021. godine nastavljen je postupak javne nabavke koji je pokrenut putem Konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za izvođenje radova na izgradnji javne rasvjete u Vukovarskoj ulici u Neumu. Donošenjern ove Odluke stavlja se van snage Odluka o obustavi postupka javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji javne rasvjete u Vukovarskoj ulici u Neumu,  od 24.05.2021.godine.

Kako je informisao portal Neum.online u Vukovarskoj ulici sredinom novembra 2021. godine postavljena je javna rasvjeta.

Tokom aprila 2022. godine u ulici Put Sv. Ante obavljani su radovi zamjene rasvjetnih tjela na javnoj rasvjeti. Kako je saopćeno iz Općine Neum projekt je vrijedan oko 31.000,00 KM, a radove je izvela firma Projecta d.o.o. iz Mostara, dok je nadzor radova vršila firma Monteh iz Neuma.

U Budžetu Općine Neum za 2022. godinu planirano je 70.000 KM za uređenje rasvjete u nekoliko ulica, ali i 25.000 KM za postavljanje rasvjete i javnih tribina na bočarskom igralištu.

Iz budžeta Općine Neum u 2023. godini za održavanje i dopunjavanje javne rasvjete izdvojeno je 40.000 KM, dok je posebna stavka u budžetu rekonstrukcija javne rasvjete u Zagrebačkoj ulici, za što je izdvojeno 150.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!