Započeto

Izgradnja industrijskih zona u Laktašima

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Tokom predizbornog skupa SNSD-a u Laktašima, lider ove stranke Milorad Dodik najavio je gradnju u industrijskim zonama.

“Gradit ćemo ovo mjesto, ovaj grad. Izgradit ćemo industrijske zone. Otvorit ćemo još nekoliko petlji ovdje na autoputu da Laktaši ne budu zatvoreni. I sve ćemo to uraditi jer ja i on (načelnik Laktaša Miroslav Bojić op.a.) se vama zavjetujemo večeras.”

Izvor: Milorad Dodik, Facebook, SNSD, 30.9.2022.

Sredinom novembra 2022. godine u Laktašima je potpisan ugovor za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta njemačke kompanije Mahle na lokaciji industrijska zona Aleksandrovac. Kako je saopćeno nakon potpisivanja ugovora objekat u kojem će se proizvoditi autodijelovi površine je 30.000 m2, a biće izgrađen na lokaciji površine 65.000 m2. U septembru 2023. godine završena je izgradnja poslovno-proizvodnog objekta kompanije Mahle. 

Delegacija Vlade Republike Srpske posjetila je u maju 2023. godine proizvodne pogone kompanije “PMP Industries”u Italiji. U okviru posjete, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije “PMP Industries” Luigino Pozzo potpisali su sporazum o izgradnji novog proizvodnog pogona  PMP-a u poslovnoj zoni Aleksandrovac kod Laktaša. Vrijednost ove investicije je 40 miliona evra, a u novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!