U progresu

Izgradnja i rekonstrukcija sportskih igrališta

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Izgradnja i rekonstrukcija sportskih igrališta u naseljima u kojima nisu izgrađena ili su dotrajala.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U Budžetu za 2021. godinu za uređenje Park šume Mojmilo – sportsko igralište i višenamjenski kulturni objekat Vidikovac izdvojena sus redstva u iznosu od 150.000,00 KM, za kapitalni transfer za JP “Lokom” za hitne sanacije
dječijih i sportskih igrališta na području općine 150.000,00 KM, za rekonstrukciju i izgradnju sportskih igrališta na području općine 200.000,00 KM itd.

Tokom 2021. godine radovi su se izvodili na sportsko-rekreativnom centru Dobrinja, “Zlatno polje, prvo strelištu na brdu Žuč itd.

Tokom 2022. godine zabilježene su sljedeće aktivnosti:
– U aprilu je u ulici Sarajevskih ilegalaca bila u toku izgradnja novog sportskog igrališta;
– U avgustu je u ulici Voje Dimitrijevića, u MZ ”Dobrinja B” završena izgradnja sportskog igrališta koje obuhvata sportsku plohu za mali fudbal i basket teren;
– U saopćenju iz avgusta 2022. godine navodi se da je u ulici Trg sarajevske olimpijade, u naselju Dobrinja u toku izgradnja street workout parka za vježbanje, koje će imati bogat sadržaj za korisnike;
– Nakon izgradnje fudbalskog terena sa umjetnom travom, u Naselju heroja Sokolje u avgustu su u toku bili radovi na izgradnji staze za trčanje, tribina i košarkaškog igrališta;
– U septembru se radilo na rekonstrukciji sportskog igrališta u ulici Šefika Dorića na Dobrinji, nova ograda, gumena podloga i mobilijar.

Pet novih sportskih igrališta
Sportsko igralište sa gumiranom podlogom za mali nogomet i košarku izgrađeno je u ulici Voje Dimitrijevića u MZ “Dobrinja B”, a u ulici Trg Sarajevske olimpijade u MZ “Dobrinja D” izgrađen je street workout park za vježbanje  tinejdžera i odraslih osoba, sa raznim spravama za vježbanje.
Urađena je kompletna rekonstrukcija sportskog igrališta u ulici Nerkeza Smailagića, u MZ “Alipašino Polje B 2”, gdje je izgrađena nova asfaltna ploha površine 625 metara kvadratnih, postavljena nova visokokvalitetna panelna ograda oko cijelog igrališta, novi golovi za mali nogomet, koš za basket i nova rasvjeta.
Također, obnovljene su i sportske plohe u ulicama Ahatovićka, kod OŠ „Mustafa Busuladžić“, u MZ „Dobroševići“ i Miroslava Krleže, u MZ „Dobrinja B“, gdje su izvedeni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju sportskih ploha i ugradnji sportskog mobilijara.

Saopćenje ONGS, 7.11.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!