U progresu

Izgradnja i rekonstrukcija sportskih igrališta

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Izgradnja i rekonstrukcija sportskih igrališta u naseljima u kojima nisu izgrađena ili su dotrajala.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U toku mandatnog perioda 2020-2024 Općina Novi Grad Sarajevo ulagala je u izgradnju sportskih igrališta i sportsko-rekreativnih centara na području ove općine, pa su tako u prethodnom periodu otvoreni sportsko-rekreativni centri Dobrinja i Zlatno polje, dva sportska terena sa umjetnom podlogom u B fazi Alipašinog Polja i nekolicina sportskih igrališta.

Izvor: Općina Novi Grad Sarajevo
Izvor: Općina Novi Grad Sarajevo

U Budžetu za 2021. godinu za uređenje Park šume Mojmilo – sportsko igralište i višenamjenski kulturni objekat Vidikovac izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000,00 KM, za kapitalni transfer za JP “Lokom” za hitne sanacije dječijih i sportskih igrališta na području općine 150.000,00 KM, za rekonstrukciju i izgradnju sportskih igrališta na području općine 200.000,00 KM.

Tokom 2021. godine radovi su se izvodili na sportsko-rekreativnim centrima Dobrinja i Zlatno polje, prvom strelištu na brdu Žuč itd. Sredinom oktobra 2021. godine, započeli su radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar”.

Tokom 2022. godine završeni radovi na fudbalskom terenu sa umjetnom travom u Naslju heroja Sokolje i rekonstruisan je nogometni teren na stadionu Otoka, dok je u ulici Voje Dimitrijevića, u MZ ”Dobrinja B” završena izgradnja sportskog igrališta koje obuhvata sportsku plohu za mali fudbal i basket teren.

Nakon izgradnje fudbalskog terena sa umjetnom travom, u Naselju heroja Sokolje u avgustu 2022. godine su u toku bili radovi na izgradnji staze za trčanje, tribina i košarkaškog igrališta.

U novembru 2022. godine iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćeno je da je obnovljeno i izgrađeno sedam dječijih i pet sportskih igrališta.

Sportsko igralište sa gumiranom podlogom za mali nogomet i košarku izgrađeno je u ulici Voje Dimitrijevića u MZ “Dobrinja B”, a u ulici Trg Sarajevske olimpijade u MZ “Dobrinja D” izgrađen je street workout park za vježbanje  tinejdžera i odraslih osoba, sa raznim spravama za vježbanje.
Urađena je kompletna rekonstrukcija sportskog igrališta u ulici Nerkeza Smailagića, u MZ “Alipašino Polje B 2”, gdje je izgrađena nova asfaltna ploha površine 625 metara kvadratnih, postavljena nova visokokvalitetna panelna ograda oko cijelog igrališta, novi golovi za mali nogomet, koš za basket i nova rasvjeta.

Također, obnovljene su i sportske plohe u ulicama Ahatovićka, kod OŠ „Mustafa Busuladžić“, u MZ „Dobroševići“ i Miroslava Krleže, u MZ „Dobrinja B“, gdje su izvedeni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju sportskih ploha i ugradnji sportskog mobilijara.

Saopćenje ONGS, 7.11.2022.

Sredinom decembra, na Dan Općine Novi Grad ozvaničen je završetak radova na sportsko-rekrecionom centru “Zlatno polje”.

Početkom 2023. godine saopćeno je da će stanovnici mjesne zajednice ‘’Švrakino Selo II’’ dobiti novo, obnovljeno sportsko igralište, u ulici Višegradska, dok je u maju saopćeno da su u toku su radovi na djelomičnoj rekonstrukciji sportskog igrališta u naselju Bojnik.

U augustu 2023. godine otvorena su dva sportska terena sa umjetnom podlogom u B fazi Alipašinog Polja. Kako je saopćeno iz Općine tom prilikom, tereni sa nogomet i košarku s gumenom podlogom ograđeni su i osvijetljeni, a mogu ih koristiti građani Novog Grada, ali i sportski klubovi koji djeluju na području B fate Alipašinog polja. Tom prilikom ozvaničen je i završetak radova novog parking prostora sa oko 120 mjesta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!