U progresu

Izgradnja i rekonstrukcija ambulanti

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za proširenje postojećih kapaciteta, te za rekonstrukciju i izgradnju novih ambulantnih punktova u naseljima u kojima je to potrebno. Zalagat ćemo se za bolje opremanje objekata primarne zdravstvene zaštite, te opremanje i puštanje u rad postojećih objekata.

Izvor: Hasan Tanović program

Tokom tri godine mandata načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića, izvršeni su radovi na sanaciji parking prostora i prilaza objektu porodične medicine Pofalići, završena je rekonstrukcija i dogradnja objekta Mjesne zajednice i ambulante Vraca, a za JU “Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ nabavljen je novi ultrazvučni aparat u cilju efikasnije i kvalitetnije dijagnostike i pružanja zdravstvenih usluga pacijenticama Kantona Sarajevo.

Izvor: Općina Novo Sarajevo

U novembru 2023. godine za JU “Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ nabavljen je novi ultrazvučni aparat u cilju efikasnije i kvalitetnije dijagnostike i pružanja zdravstvenih usluga pacijenticama Kantona Sarajevo. Općina Novo Sarajevo je za ovu namjenu izdvojila iznos od 85.000 KM.

Početkom novembra 2023. godine završena je rekonstrukcija i dogradnja objekta Mjesne zajednice i ambulante Vraca. Kako su 2023. godine iz Općine Novo Sarajevo za Istinomjer kazali vezano za ovaj objekat je to da se čeka na izdavanje upotrebne dozvole za rekonstruisani i dograđeni objekat, nakon čega će se započeti procedura potpisivanja Ugovora na osnovu kojeg će se definisati uslovi za ustupanje poslovnog prostora JU „Domovi zdravlja“ Kantona Sarajevo u okviru kojeg će se formirati ambulanta.

Prethodno, građevinsko – zanatski radovi na ovom projektu započeli su krajem novembra 2022. godine. Radovi podrazumijevaju sanaciju krova, vanjske i unutrašnje stolarije, zamjenu podnih obloga, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zatim ugradnju elektro platforme za osobe sa invaliditetom, te radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama. Vrijednost navedenih radova je oko 808 hiljada KM, a izvođač radova je Konzorcij ,,MIBRAL“ d.o.o. Sarajevo – ,,EKO-TEH“ d.o.o. Sarajevo.

Ispred ambulante porodične medicine Pofalići u ulici Humska kod broja 67 krajem augusta 2021. godine izvršeni su radovi na sanaciji parking prostora i prilaza objektu. Radovi su podrazumijevali potpunu rekonstrukciju parking prostora i prilaza objektu, čime su građani ovog mjesnog područja moći nesmetano koristiti usluge ove zdravstvene ustanove.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!