U progresu

Izgradnja i održavanje sportskih sprava

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za izgradnju i održavanje sportskih sprava i kutaka na svim potencijalnim lokacijama za vježbanje unutar Općine Novo Sarajevo.

Izvor: Hasan Tanović program

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i direktorica Zavoda za izgradnju KS, Belma Barlov potpisali su početkom novembra 2021. godine Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje „Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo“. Načelnik Tanović je pojasnio šta će sve na ovom prostoru biti izgrađeno.

Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.  U zimskom periodu na ovoj lokaciji bit će omogućene i zimske igre poput sankanja i igranja u snijegu. Na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

Hasan Tanović 10.11.2021.

U oktobru 2023. godine iznad objekta zgrade Mjesne zajednice otvoren je prostor za sport i rekreaciju na površini od oko 2000 kvadratnih metara. Na dva platoa nalaze se sportski teren za nogomet i košarku i dječije igralište a najavljeno je da će se prostor upotpuniti i rekvizitima za vježbanje. Putem zvanične stranice Općine Novo Sarajevo, Općinska uprava je 5.10.2023. godine saopćila da su svi radovi na igralištu za sport i rekreaciju u naselju Hrasno Brdo završeni. Ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM, a investitori su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 450.000 KM i Općina Novo Sarajevo sa izdvojenih 250.000 KM a Federalno ministarstvo kulture i sporta obezbijedilo dodatnih 20.000 KM kako bi se prostor upotpunio rekvizitima za vježbanje i klupama za odmor.

U nastavku podsjećamo koje su se aktivnosti u vezi ovog obećanja realizirale tokom prve dvije godine mandata načelnika Hasana Tanovića.

Općina Novo Sarajevo je u 2022. godini za Istinomjer navela da je izvršena nabavka i ugradnja opreme za dječija i sportska igrališta na igralištima u ulici Behdžeta Mutevelića br.13, ulici Azize Šaćirbegović br.2, ulici Azize Šaćirbegović br.122, ulici Džamijska br.3-17 i u ulici Paromlinska br.7. Za ove namjene izdvojeno je oko 60.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!