Započeto

Izgradnja i održavanje sportskih sprava

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za izgradnju i održavanje sportskih sprava i kutaka na svim potencijalnim lokacijama za vježbanje unutar Općine Novo Sarajevo.

Obrazloženje

U toku prve godine mandata načelnika Hasana Tanovića rađene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Hasan Tanović program

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i direktorica Zavoda za izgradnju KS, Belma Barlov potpisali su počrtkom novembra 2021. godine Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje „Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo“. Načelnik Tanović je pojasnio šta će sve na ovom prostoru biti izgrađeno.

 

Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.  U zimskom periodu na ovoj lokaciji bit će omogućene i zimske igre poput sankanja i igranja u snijegu. Na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

Hasan Tanović 10.11.2021.

Planirani rok za završetak radova je jesen 2022. godine.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!