Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja gradskog trga

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Nudimo im sigurno najznačajnije projekte koje planiramo realizovati odmah … Gradski trg

Obrazloženje

U avgustu 2020. godine na stranici Opštine obavljena je informacija da se radovi na završetku Trga Republike Srbije i dvorana u Istočnom Novom Sarajevu približavaju kraju. 

Izvor: Predizborna kampanja SNSD-a - Istočno Novo Sarajevo

Prema riječima načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiše Ćosića, finansijska sredstva za rekonstrukciju gradskog trga su obezbjeđena i tender za izvođenje radova na ovom objektu će biti objavljen do kraja 2017. godine.

Ministar finansija u Vladi Republike Srpske, Zoran Tegeltija i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić krajem novembra 2017. godine potpisali su ugovor o prebacivanju milion eura donacije Vlade Srbije sa računa Ministarstva finansija na račun opštine. Taj milion biće iskorišćen za izgradnju trga u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Opština Istočno Novo Sarajevo, krajem decembra 2017. godine, raspisala je tender za izgradnju Trga Republike Srbije u vrijednosti milion eura. Trg Republike Srpske će imati centralnu zonu od 9.000 metara kvadratnih popločanih prirodnim kamenom, spomenik, dvije gradske česme, fontane i klupe, te “zelenu zonu” koja se naslanja na dvoranu, a koja će biti u mogućnosti da primi 2.100 gledalaca.

Krajem aprila 2018. godine, nakon završetka svih procedura, izbora izvođača i potpisivanja ugovora sa preduzećem ”Ilidža putevi”, rukovodstvo opštine Istočno Novo Sarajevo krenulo je u realizaciju najvažnijeg ovog projekta.

Prema riječima načelnika Ćosića, najveći dio Trga Srbija, čiju izgradnju u potpunosti finansira Vlada Srbije sa 2.000.000 KM, biće završen do kraja godine, osim dijela koji je uslovljen završetkom radova na sportskoj dvorani, dok gradnju javnog parkinga ispred dvorane finansira opština sa 600.000 KM.

U avgustu 2020. godine na stranici Opštine obavljena je informacija da se radovi na završetku Trga Republike Srbije i dvorana u Istočnom Novom Sarajevu približavaju kraju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!