Započeto

Izgradnja gradske pijace

Opštine: Banovići

Izvršiti uređenje i izgradnju gradske pijace.

Izvor: Izborni Program – Lokalni Izbori 2020 OO SDA Banovići

Polovinom jula 2022. godine potpisan je ugovor između Općine Banovići i firme “ROADING” d.o.o. Gračanica, čime je ozvaničen početak implementacije projekta „Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima“. Kako je tom prilikom saopćeno iz Općine, prvo će se raditi regulacija korita rijeke “Litva” od Zanatskog centra do nekadašnje Tvornice konfekcije “Borac” u dužini od 250 metara. Time će se osigurati plato površine 4.500 kvadratna metra na kome će se graditi nova i moderna gradska pijaca. Ukupna vrijednost projekta „Regulacija korita rijeke Litva“ je oko milion i 500 hiljada konvertibilnih maraka.

U oktobru 2022. godine iz Općine je saopćeno da se realizira prva faza radova na izgradnji nove gradske pijace u Banovićima. Radi se regulacija korita rijeke „Litva“ u dužini od 70 metara koja će koštati skoro 595 hiljada konvertibilnih maraka. Sredstva su osigurali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i općina Banovići – Ministarstvo 318 hiljada KM, a ostatak Općina. Tom prilikom, načelnik Bego Gutić ustvrdio je da je raspisana javna nabavka za realizaciju i druge faze koja podrazumijeva regulaciju (zacjevljenje) dodatnih 70 metara, čija je vrijednost oko 600 hiljada maraka.

U okviru regulacije korita Litve planirano je da se uradi kolektor u dužini od 250 metara – od Zanatskog centra do nekadašnje Tvornice konfekcije „Borac“. Time će se osigurati plato površine 4.500 m2 na kome će se graditi nova, moderna gradska pijaca. Izgradnja nove gradske pijace u Banovićima jedan je od najvrjednijih projekata koji će se u narednih nekoliko godina realizirati na području naše Općine.

Saopćenje Općine Banovići, 17.10.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!