Nije započeto

Izgradnja gondole Pale-Jahorina

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Govoreći o projektima u opštini Pale koje će podržati Republika Srpska, Milorad Dodik najavio je, 23.9.2023. godine između ostalog, i izgradnju gondole koja će povezati ovu opštinu sa Jahorinom: “Biramo izgradnju Republike Srpske, izgradnju Opštine Pale, izgradnju gondole koja će povezati Opštinu Pale sa Jahorinom, toplane, zgrade Fakulteta fizičke kulture i sporta, muzeja, zgrade Policijske uprave. To su projekti vrijedni 150 miliona maraka.”

Izvor: SNSD/Facebook, 23.9.2023.

Iako je u zadnjoj godini mandata 2018-2022 Vlade RS zabilježena najava da će ova vlada izdvojiti 96 miliona KM, nije moguće pronaći da li su od početka mandata 2022-2026 pokrenute aktivnosti u cilju realizacije datog obećanja.

Na upit Istinomjera da li su poduzete ikakve aktivnosti na izgradnji gondole koja će povezati Opštinu Pale sa Jahorinom i ukoliko jesu koje, iz Vlade RS nismo dobili odgovor.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić za CENTRAL news početkom augusta 2023. godine, izjavio je da je studija za ovaj projekt već urađena, ali više informacija o istoj nije moguće pronaći online.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!