Ispunjeno manjim dijelom

Izgradnja Glavne obilaznice

Opštine: Trebinje

Uvijek je bilo potrebno pokrenuti veliki točak kako bi se cijela mašina stavila u funkciju, po nama je to glavna obilaznica, koja ne bi bila samo značajan infrastrukturni objekat za saobraćaj, već bi omogućila novi prostor za investicije duž i u okolini svoje trase. Ova saobraćajnica će polaziti od Aleksine međe, preko brda Gučina, iznad Brankovića kule, tunel, most preko rijeke Trebišnjice, pored Šiškovića radionice, ispred naselja Banjevci, preko Prljače u Podgljivlje. Ovakva trasa omogućava razvoj grada u svakom smislu, privrednom, poslovnom, turističkom, saobraćajnom, komunikacijskom, ekološkom, stambenom… Već odavno je trebalo kvalitetnije povezati Crkvinu, Brankovića kulu i kulu Strač. Ovako sagledana investicija ima svoju vrijednost i povukla bi za sobom svu raspoloživu radnu snagu, unaprijedila život u Trebinju i stoga taj projekat treba završiti u narednom mandatu. Otvoriće se nova radna mjesta u objektima pored saobraćajnice i stvoriti pretpostavke za širenje grada i povećanje broja stanovnika.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Za Istinomjer je, iz Gradske uprave Trebinje ukratko rečeno sljedeće:

HET je preuzeo obavezu izgradnje mosta za koji je sa firmom Integral inženjernig potpisan ugovor čija je vrijednost oko 10.000.000 KM.

U tenderu se navodi da je riječ o mostu od 485 metara koji će spojiti Studenac i naselje Goricu.

Rok za završetak radova mosta je 730 dana.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najniža cijena. Ponude se primaju do 3. juna 2019. godine. Glavni projekat mosta uradio je Institut za građevinarstvo „IG“, za šta je HET izdvojio više od 230.000 maraka. Reviziju glavnog projekta, koja je koštala 22.000 maraka, uradio je IPSA institut.

U aprilu prošle godine HET je objavio da je Institutu za građevinarstvo „IG“ za istražne radove na mostu preko rijeke Trebišnjice dao 130.000 maraka.

U drugoj godini mandata: Uređena projektna dokumentacija (elaborat eksproprijacije, geomehanički elaborat, elaborat zaštite na radu, dokumentacija za dobijanje ekološke dozvole, glavni projekat). U toku je projekat eksproprijacije, UT uslovi, ut uslovi za most g.projekt mosta je u fazi izradi.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!