Započeto

Izgradnja Glavne obilaznice

Opštine: Trebinje

Uvijek je bilo potrebno pokrenuti veliki točak kako bi se cijela mašina stavila u funkciju, po nama je to glavna obilaznica, koja ne bi bila samo značajan infrastrukturni objekat za saobraćaj, već bi omogućila novi prostor za investicije duž i u okolini svoje trase. Ova saobraćajnica će polaziti od Aleksine međe, preko brda Gučina, iznad Brankovića kule, tunel, most preko rijeke Trebišnjice, pored Šiškovića radionice, ispred naselja Banjevci, preko Prljače u Podgljivlje. Ovakva trasa omogućava razvoj grada u svakom smislu, privrednom, poslovnom, turističkom, saobraćajnom, komunikacijskom, ekološkom, stambenom… Već odavno je trebalo kvalitetnije povezati Crkvinu, Brankovića kulu i kulu Strač. Ovako sagledana investicija ima svoju vrijednost i povukla bi za sobom svu raspoloživu radnu snagu, unaprijedila život u Trebinju i stoga taj projekat treba završiti u narednom mandatu. Otvoriće se nova radna mjesta u objektima pored saobraćajnice i stvoriti pretpostavke za širenje grada i povećanje broja stanovnika.

Obrazloženje

U prvoj godini mandata zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

U drugoj godini mandata: Uređena projektna dokumentacija (elaborat eksproprijacije, geomehanički elaborat, elaborat zaštite na radu, dokumentacija za dobijanje ekološke dozvole, glavni projekat). U toku je projekat eksproprijacije, UT uslovi, ut uslovi za most g.projekt mosta je u fazi izradi.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!