Ispunjeno

Izgradnja fiskulturne sale

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Izgradnja sale u O.Š. Edhem Mulabdić

Izvor: Ibrahim Hadžibajrić za novi.ba

Iz opštine Stari Grad saopšteno je da je 01.10.2019. godine otvorena novosagrađena sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“ čiju izgradnju je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od 1,3 miliona konvertibilnih maraka. Stara sala ove škole, izgrađena ’50-ih godina, bila je u veoma lošem stanju i potpuno nefunkcionalna za izvođenje nastave. Nakon rušenja, na njenom mjestu je za pet mjeseci sagrađena nova, moderno opremljena sala koja će učenicima i nastavnom osoblju pružati mnogo bolje uslove za rad.

Novosagrađena sala je istih dimenzija kao i stara, ali sa više prirodnog osvjetljenja. Osim sportske dvorane, izgrađeni su i prateći prostori, kabineti, učionice, svlačionice, sanitarije i prostorije za sprave. Novi objekat ima bolju termičku i zvučnu izolaciju, bolje grijanje, ekonomičniju rasvjetu, a opremljen je sa dva mala gola, kompletom za odbojku, dva zidna pomična koša, mornarskim ljestvama, užetom, švedskom klupom, gredom, strunjačama…

U školi je održana svečanost uz obraćanje općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića i prikazivanje videa o gradnji sale.

“Na moju incijativu, i uz saglasnost Općinskog vijeća, počeli smo sa gradnjom ove sale koja je sa porezom koštala oko 1,5 milion KM. Sala je napravljena u rekordnom vremenu. Nakon izgradnje, čekali smo 20-ak dana isporuku nove opreme koja nije bila planirana, ali je općina našla dodatna sredstva i kupila potrebnu opremu u iznosu od 50.000 KM. Zaželio bih učenicima da što više koriste novu salu, ali prije svega da bude što više djece u našim školama kojima ćemo nastojati osigurati što bolje uslove,“ kazao je Hadžibajrić. Dodao je da je sa ovogodišnjim investicijama vrijednim više od 24 miliona KM, Stari Grad trenutno najveće gradilište u FBiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!