Započeto

Izgradnja Fakulteta fizičke kulture i sporta na Palama

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Govoreći o projektima u opštini Pale koje će podržati Republika Srpska, Milorad Dodik najavio je, 23.9.2022. godine, između ostalog, i izgradnju Fakulteta fizičke kulture i sporta: “Biramo izgradnju Republike Srpske, izgradnju Opštine Pale, izgradnju gondole koja će povezati Opštinu Pale sa Jahorinom, toplane, zgrade Fakulteta fizičke kulture i sporta, muzeja, zgrade Policijske uprave. To su projekti vrijedni 150 miliona maraka.”

Izvor: SNSD/Facebook, 23.9.2022.

Početkom maja 2023. godine objavljena je informacija da je izgradnja objekta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama, vrijednosti od oko pet miliona KM koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske,  u početnoj fazi.


U aprilu 2022. godine saopćeno je da će na Palama početi izgradnja objekta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, vrijednosti od oko pet miliona KM koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.


Krajem 2022. godine, samo nekoliko dana pred formiranje novog saziva Vlade RS, saopćeno je da izgradnja Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta ide predviđenim tokom, nakon otklanjanja poteškoća u prvoj fazi kod zemljanih radova.


Vlada Republike Srpske donijela je početkom marta 2023. godine Odluku kojom se u prioritetne projekte iz Programa javnih investicija Republike Srpske koji će biti finansirani iz budžetskih sredstava za javne investicije u 2023. godini odobravaju projekti vrijedni 42.854.223 KM, među kojima je i finansiranje druge faze izgradnje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na Palama sa dva miliona KM.

Također, na 55. sjednici Vlade RS, održanoj u februaru 2024. godine, usvojena je Odluka o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz Budžeta u 2024. godini, sa raspodjelom sredstava. Odlukom je obuhvaćena druga faza  izgradnje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Pale, u ukupnom iznosu od 3,6 miliona KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!