Ispunjeno

Izgradnja cjelokupne infrastrukutre: ulica Safvet-bega Bašagića

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Trebat će se uraditi dvije žile kucavice kroz opštinu Stari Grad, gdje se mora kompletna infrastruktura ponovo promijeniti. Onda uraditi završni sloj te ceste. To je ulica Safvet-bega Bašagića.

Izvor: Ibrahim Hadžibajrić za novi.ba

Sredinom juna 2017. godine završena je rekonstrukcija ulice Safvet-bega Bašagića – od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Ulomljenica, ukupne dužine preko 630 metara. lica Safvet-bega Bašagića je jedna od najdužih i najprometnijih ulica u Starom Gradu, pa su radovi podijeljeni u više faza. Prva faza obuhvatala je 275 metara ulice – od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg.

Cijelom dionicom je skinut stari asfalt i ivičnjaci, potom je izvršeno asfaltiranje ceste i trotoara, uz ugradnju novih ivičnjaka, te nivelisanje šahtova i slivničkih rešetki. Cijena ove faze je bila oko 117.000 KM. Druga faza je obuhvatala novih 364 metra ulice – od raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg do raskrsnice sa ulicom Ulomljenica, prosječne širine 6,30 metara. Izvedeni su isti radovi kao i na prvom dijelu. Cijena ove faze je bila oko 175.000 KM, tako da je ukupna investicija iznosila preko 290.000 KM.

Krajem juna 2018. godine okončana je treća faza rekonstrukcije ulice Safvet bega Bašagića, čime je u potpunosti rekonstruisana jedna od najprometnijih i najdužih ulica u Starom Gradu, a Općina je za sve tri faze izdvojila oko 430.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!