Započeto

Izgradnja autoputa Vukosavlje – Brčko

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Putem svog profila na društvenoj mreži Twitter lider SNSD-a Milorad Dodik je 18.9.2022. godine najavio izgradnju auto-puta Vukosavlje – Brčko.

“Izgradnja auto-puta Vukosavlje – Brčko je samo jedan od velikih projekata u ovoj opštini.”

Izgradnja ove dionice autoputa najavljena je i na zvaničnoj Facebook stranici SNSD-a:

“Vukosavlje je opština koju gradimo i koja iz dana u dan sve više napreduje. Izgradnja autoputa Vukosavlje – Brčko je samo jedan u nizu velikih projekata koje planiramo u ovoj opštini.”

Izvor: Facebook, SNSD, 18.9.2022.

Izgradnja autoputa od Vukosavlja do Brčkog započeta je u mandatu prethodnog saziva Vlade RS krajem augusta 2022. godine. Ova dionica kako je saopćeno biće duga 33 kilometra, a vrijednost radova je 650 mil KM bez PDV-a. 

Dionica autoputa Vukosavlje – Brčko sastavni je dio budućeg autoputa Banjaluka – Bijeljina – granica sa Srbijom, koji je kao prioritetni pravac definisan Prostornim planom Republike Srpske i strateškim planovima preduzeća Autoputevi Republike Srpske, naveli su iz ovog preduzeća.

Osim što su tokom 2023. godine objavljene specifikacije budućeg autoputa iz prethodne procjene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje dionice Bijeljina – Brčko, nije moguće pronaći dodatne informacije o dinamici njene gradnje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!