Započeto

Izgradnja autoputa u sjeveroistočnoj Bosni

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Da bi sve to postigli, naveo je Đokić, posebno za područje Semberije i Majevice, neophodan je ubrzan razvoj infrastrukture koja nedostaje, prije svega izgradnja autoputa koji će povezati koridor Pet ce, preko Posavine i Brčkog do Bijeljine i prema Srbiji.

Obrazloženje

U julu 2020. godine Vlada RS donijela je odluku o finansiranju, projektovanju i izgradnji dionice auto-puta Vukosavlje-Brčko.

Izvor: socijalisti.ba

Strategijom razvoja javnih puteva u Republici Srpskoj za period 2016-2025. godine, kojom se predviđa dugoročni razvoj mreže javnih puteva,  uvrštena je i izgradnja auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-granica sa Srbijom, saopšteno je iz Vlade Srpske. Strategija je usvojena još u oktobru 2016. godine.

U julu 2020. godine Vlada RS donijela je odluku o finansiranju, projektovanju i izgradnji prve dionice ovog auto-puta od Vukosavlja do Brčkog. Kako je saopćeno nakon održane sjednice Vlade RS, 30. jula 2020. godine, “akcionim planom izgradnje auto-puteva određeno je da će dionica auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-granica sa Srbijom, u dužini od oko 70 kilometara, biti realizovana kroz izgradnju dvije dionice, i to Vukosavlje-Modriča-Brčko, u dužini od 33 kilometra, te Brčko-Bijeljina-granica sa Srbijom u dužini od 37 kilometara”.

Procijenjena vrijednost ove kapitalne investicije, kako su saopćili iz Vlade RS je 600 miliona KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!