Nije započeto

Izgradnja autoputa u sjeveroistočnoj Bosni

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Da bi sve to postigli, naveo je Đokić, posebno za područje Semberije i Majevice, neophodan je ubrzan razvoj infrastrukture koja nedostaje, prije svega izgradnja autoputa koji će povezati koridor Pet ce, preko Posavine i Brčkog do Bijeljine i prema Srbiji.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS nisu vršene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Da bi se to postigao ekonomski napredak u RS, navodi Đokić, posebno za područje Semberije i Majevice, neophodan je ubrzan razvoj infrastrukture koja nedostaje, prije svega izgradnja autoputa koji će povezati koridor Vc, preko Posavine i Brčkog do Bijeljine i prema Srbiji. 

Projekat autoputa Brčko – Bijeljina – granica sa Republikom Srbijom nije uvršten u Program javnih investicija 2019-2022. U aprilu 2014. godine, kineski investitor“CRBC“ izrazio je interes za finansiranje projekta, međutim do saradnje nikada nije došlo, niti su obezbjeđena puna sredstva potrebna za izvođenje dionice.

Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje kao nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!