Ispunjeno

Izgradnja ambulante, apoteke i društvenih prostorija u mjesnoj zajednici Lukovo Polje

Opštine: Zenica

Izgradnja ambulante, apoteke i društvenih prostorija u mjesnoj zajednici Lukovo Polje.

Izvor: Fuad Kasumović, Grad Zenica, 13. 11. 2020.

U septembru 2020. godine, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju ambulante s apotekom i društvenim prostorijama u Lukovom Polju, a radovi su zvanično počeli u februaru ove godine.

Foto: Facebook/Fuad Kasumović

U februaru 2021. započeti su pripremni radovi koji podrazumijevaju skidanje starog i dotrajalog krova, instalacija, prostora ispred samog objekta itd. Projekat je uradilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje Grada “Zenica” d.o.o. Zenica. Tom prilikom, gradonačelnik Kasumović je ustvrdio da je posebno ponosan što će izgradnjom ovog objekta konačno biti riješen dugogodišnji problem uslova liječenja za više od 1.500 stanovnika ovog naselja.

Kako se navodi u saopćenju iz Gradske uprave Zenica od 29.9.2021, novi objekat će se sastojati od prizemlja, prvog sprata i potkrovlja. Vrijednost radova je 581.315,67 KM s PDV-om, a povjereni su preduzeću Almy-Transport.

U jednoj smo od većih mjesnih zajednica koja je, nažalost, u prošlom vremenu bila zapostavljena. Nisu imali porodičnu ambulantu ni apoteku, a što je veoma bitno za mještane nisu imali ni svoj društveni dom. Gradska uprava rješava jednu po jednu mjesnu zajednicu, a sada je to Lukovo Polje. Obišli smo zgradu moderne ambulante, apoteke i prostora za mjesnu zajednicu koja je u završnoj fazi. Uvidjeli smo danas da radovi idu prema planiranoj dinamici, izvođač radi kvalitetno, a posebno sam sretan što će mještani Lukovog Polja nakon završetka ovog projekta imati adekvatne uslove za liječenje, ali i druženje u prostorijama mjesne zajednice.

Fuad Kasumović, 29.9.2021.

Završetak projekta izgradnje ambulante s apotekom i mjesnom zajednicom svečano je obilježen 19.3.2022. godine. Projekat je realiziran sredstvima Grada Zenica, JU Dom zdravlja Zenica i Vlade Federacije BiH. 

Izvor: Facebook/Fuad Kasumović

Sretan sam što su naša nastojanja da se za stanovnike ovog područja osiguraju adekvatni uslovi za pružanje primarne zdravstvene zaštite urodila plodom. Osim ambulante, mještani će dobiti i prostorije za potrebe Mjesne zajednice. U Lukovom polju planiramo još jedan važan infrastrukturni projekat, izgradnju raskrsnice sa kružnim tokom, kako bi se olakšao ulaz u ovo naselje. Radimo na tome da udovoljimo potrebama svih mjesnih zajednica, pa tako i ove.

Fuad Kasumović, 19.3.2022. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!