Nije započeto

Izgradnja aerodroma u Trebinju

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na SNSD-ovom predizbornom skupu u Trebinju najavljena je izgradnja bolnice i aerodroma u ovom gradu:

“Mi ostavljamo ovdje iza sebe mnoge projekte, i neke važne želimo da uradimo kao što je bolnica, aerodrom”, rekao je Milorad Dodik na pomenutom skupu.

Izvor: Facebook/SNSD-ov predizborni skup u Trebinju

Dugonajavljivana realizacija projekta Aerodroma u Trebinju je u završnoj fazi i  trebala bi početi kada se prikupe sve potrebne ekološke i građevinske dozvole, potvrdio je za Capital direktor aerodroma Trebinje Mladen Stanković u martu 2023. godine. 

Iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske istakli su da je ovo ministarstvo završilo sve neophodne procedure, te da izgradnju aerodroma Trebinje finansira Republika Srbija i provodi sve neophodne aktivnosti i procedure u realizaciji projekta.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH bi trebalo da donese odluku o ovom aerodromu, a čeka se i na ekološke dozvole. Prilikom posjete Trebinju, 22.3.2023. godine, Milorad Dodik je istakao da se nije odustalo od izgradnje aerodroma i da je “to u proceduri”.

Na Istinomjerov upit o pravcu ispunjenja ovog obećanja, iz Ministarstva saobraćaja i veza RS naveli su da je „Aerodrom Trebinje“ d.o.o. upisan u Registar poslovnih subjekata kod Okružnog privrednog suda u Trebinju, a osnivač je preduzeće „Aerodromi Srbije“ Niš. Finansiranje izgradnje ovog objekta obezbijediće Republika Srbija u skladu sa propisima koji definišu ovakve objekte.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS 12.2.2024. godine obavijestilo je građane o mogućnosti Javnog uvida u Nacrt studije uticaja na životnu sredinu za projekat “Aerodrom Trebinje”, koju je izradio „Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR), iz Sarajeva. Građani su bili u mogućnosti izvršiti Javni uvid online putem stranice Ministarstva ili u prostorijama Grada Trebinja od 12.2. do 14.3.2024. godine. Javna nacrta o studiji, kako je najavljeno, održala se 28.2.2024. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!