Započeto

Izgradnja 1.000 stambenih jedinica za mlade bračne parove

Partije: DNS | Oblasti: Socijalna politika

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je u gostovanju na TV K3 da će Vlada RS tokom četiri godine mandata izgraditi 1000 stambenih jedinica za mlade bračne parove: “Mi smo isto tako rekli da u naredne četiri godine planiramo izgraditi 1.000 stambenih jedinica za naše mlade bračne parove, pa i sve one kojima treba krov nad glavom i to smo nazvali Krov za Srpsku”.

Izvor: Nenad Nešić, 8.9.2023.

Na 43. sjednici Vlade RS održanoj 3.11.2023. godine, Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. novembra 2023. godine, kojom je za subvenciu kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova izdvojen iznos od 352.766,51 KM.

Krajem juna 2023. godine načelnik Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac saopćio je da je u ovoj lokalnoj zajednici u toku izgradnja zgrade sa 20 stanova za mlade bračne parove koji bi do kraja godine mogli trajno riješiti svoje stambeno pitanje.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović krajem juna 2023. godine kazao je da je projekat izgradnje zgrade za mlade bračne parove sa 50 stanova u fazi izgradnje. Ovim projektom će se mladim bračnim parovima omogućiti kupovina prve stambene jedinice po pristupačnoj cijeni.

Krajem avgusta 2023. godine načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić naveo je da su na zemljištu, koje je Vlada Srpske nedavno prenijela na opštinu, planirani stanovi za mlade bračne parove, izgradnja tri/četiri objekta kolektivnog stanovanja i 22 lokacije za individualnu stambenu gradnju.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!