U progresu

Izgrađeni kružni tokovi kod BKC-a i Fortune i mostovi: Etivaža, Malta, Lipa-Drijenča i kod toplane

Opštine: Gračanica

Izgrađeni kružni tokovi kod BKC-a i Fortune i mostovi: Etivaža, Malta, Lipa-Drijenča i kod toplane.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

U Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu za izgradnju mosta na Malti u Mz Gračanica izdvojeno je 30.000 KM, dok je za most u Mz Džakule taj iznos 37.000 KM. 

Na Istinomjerov upit iz 2022. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice su odgovorili da su završena su dva mosta i most na Malti, te da su budžetom planirani i mostovi u Džakulama i Lendićima. Iz Gradske uprave su i dodali da ako se navedeni mostovi ne završe do kraja godine, izgradnja će se prenijeti u narednu godinu. Kada se radi o kružnom toku kod BKC-a, rečeno je da je urađena projektna dokumentacija ali i da se, obzirom da je kružni tok na regionalnim cestama, čeka na sredstva Kantona.

U odgovoru na Istinomjerov upit o pravcu ispunjenja ovog obećanja Gradska uprava navela je da su tokom 2023. godine izgrađena dva mosta u MZ Lendići te most na Malti. Pripremljeni su projektni zadaci za izradu idejnih rješenja za dva mosta – most Etivaža i Lamele. Iz Gradske uprave Gračanice također su naveli da su u toku nove rasprave oko idejnog rješenja kružnog toka kod BKC-a, a tokom 2024. godine će se raditi kružni tok na magistralnom putu u industrijskoj zoni.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!