Djelimično ispunjeno

Izdvajanja za kulturu

Opštine: Bijeljina

Podrška kulturi

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Miće Mićića obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Skup Saveza za Semberiju - 4.08.2016.

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić 26. 4. 2018. godine “potpisao je ugovore za finansiranje iz lokalnog budžeta 55 projekata udruženja iz oblasti kulture i sporta u vrijednosti 560.000 KM”.

Iz Budžeta Grada Bijeljina za 2019. godinu za projekte udruženja građana, nevladinih organizacija, sportskih klubova i kulturnih organizacija izdvojeno je blizu 500.000 KM.

Početkom 2020. godine obnova Sokolovskog doma u Bijeljini bila je u toku, što je vidljivo iz video priloga objavljenog 17. 2. 2020. godine. 

Mićić je 19. 5. 2020. godine potpisao ugovore o finansiranju 30 projekata koje su, kako se navodi, predložila udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine za šta će iz gradskog budžeta na osnovu konkursa koji je prethodno raspisala Gradska uprava, u ovoj godini biti izdvojeno gotovo pola miliona konvertibilnih maraka, te su finansijsku pomoć za realizaciju projekata dobila su sportska udruženja, kulturno-umjetnička društva, likovni i književni stvaraoci.

Između ostalih, Ugovor o finansiranju projekta potpisala je i dirigent Hora “Srbadija”, Desanka Trakilović kao i predsjednica Kulturno-umjetničkog društva “Pletenica”, Aleksandra Cvijetinović.

Tom prilikom gradonačelnik Mićić je podsjetio da Gradska uprava pored novca koji svake godine izdvaja za projekte udruženja, obezbjeđuje značajna sredstva za infrastrukturna ulaganja u objekte za potrebe sporta i kulture ove godine ukupno 4.721.000 KM.

Rekonstrukcija Sokolskog doma vrijedna je 1.500.000 KM i u ovom objektu će biti smješteni Gradsko pozorište Semberija,  Hor “Srbadija” i SKUD “Semberija.

Mićo Mićić, 19. maj 2020. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!