Neispunjeno

Istočna tribina stadiona Tušanj

Opštine: Tuzla

Moramo dovršiti gradnju istočne tribine stadiona (tenderska procedura je u toku)

Obrazloženje

U mandatu 2016 - 2020 obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Jasmin Imamović za depo.ba

Izgradnja sjeverne tribine stadiona Tušanj je započeta još 2009. godine, a rok za izgradnju ove tribine bio je jedna godina. Međutim, izgradnja je napredovala jako sporo te je tribina otvorena tek u martu 2014. godine. Prva faza izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, započela je u aprilu 2017. godine i nikada nije završena. 

Prva faza radova podrazumijevala je “šipovanje” temelja i uređenje zemljišta. U okviru objekta istočne tribine planirani su i različiti sadržaji kao što su VIP lože, svlačionice po UEFA standardima, press lože, kao i prostorije za antidoping testiranje, što se podudara sa strogim zahtjevima UEFA-e. Radovi nisu odmakli dalje od prve faze jer, kako je rečeno iz Gradske uprave, realizacija ovog projekta je prolongirana zbog procjene da je vrijednost izgradnje istočne tribine oko 13 miliona KM.

U fazi izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, utvrđeno je da je procijenjena vrijednost izgradnje istočne tribine u vrijednosti od oko 13 miliona KM. Sagledavajući ukupno stanje komunalne infrastrukture i druge trenutne okolnosti, procijenjeno je da Grad Tuzla ima važnije projekte komunalne infrastrukture za izgradnju ili sanaciju, kao što je putna infrastruktura, toplifikacija grada, izgradnja vodovoda i kanalizacije, izgradnja javne rasvjete, te je zbog toga izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj prolongirana do daljnjeg.

Stručna služba za poslove gradonačelnika

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!