U progresu

Investicije u putnu infrastruktru

Opštine: Gradačac

Izdvajanje dva miliona KM za izgradnju putne infrastrukture na godišnjem nivou.

Obrazloženje

Zabilježene su značajne aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Gradska uprava Gradačac poduzela je tokom 2021. godine niz aktivnosti u cilju realizacije predizbornog obećanje koje se odnosilo na investiranje u putnu infrastrukturu.

FOTO: Grad Gradačac
FOTO: Grad Gradačac

Krajem 2020. godine, javnost je obaviještena da su završeni radovi na asfaltiranju lokalnih puteva u nekoliko mjesnih zajednica na području grada Gradačac – MZ Požarike, MZ Biberovo Polje i MZ Jelovče Selo.

U narednom periodu očekuju se radovi i u ostalim mjesnim zajednicama, ovisno o vremenskim uslovima, koji će se odnositi na II tender za izgradnju i rekonstrukciju putnih pravaca koji iznosi cca. 1,74 milona KM bez PDV-a. Radovi iz drugog tendera odnosit će se na putne pravce u 26 mjesnih zajednica ( dužine 11. 590 m ) u Gradačcu čime će se znatno popraviti stanje lokalnih puteva i bezbjednost pješaka na području grada Gradačac.

Saopćenje, Grad Gradačac, 30. 12. 2021.

Tokom 2021. godine saopćeno je da se vrše radovi na rekonstrukciji lokalnog puta u naselju Gluhe, u mjesnoj zajednici Mionica III, gdje je početkom aprila u toku bilo postavljanje završnog sloja asfalta glavnog puta u dužini od 953 metara, a saopćeno je i da je asfaltirana dionica puta u mjesnoj zajednici Međiđa Gornja dužine 271,50 metara (radi se o putu u naselju Durakovići-Brdo).

U sklopu projekta „Izgradnje lokalnih puteva na području Gradačca“ u toku su radovi na nekoliko dionica. Radi se o lokalnim putevima u mjesnim zajednicama Međiđa Donja, Zelinja Donja, Biberovo Polje, Mionica Centar i dijelu regionalne cesta u Srnicama Gornjim. U mjesnoj zajednici Međiđa Donja u toku su radovi na glavnom putu, tj. na ulazu u ovu mjesnu zajednicu od strane Kerepa. Do sada su završeni radovi na pripremama na dvije dionice u ovoj mjesnoj zajednici i u narednom periodu se očekuje asfaltiranje istih. Radovi na izgradnji pješačke staze, tj. trotoara izvode se u Mionici Centar, naselje Alibašići. Dionica se odnosi na put od Centra prema školi. Izgradnjom ovog trotara poboljšat će se sigurnost pješaka budući da ovom dionicom djeca idu u obližnju osnovnu školu u Kamberima. U mjesnoj zajednici Zelinja Donja u završnoj fazi je plato ispred ambulante koji se priprema za asfaltiranje kao i dionica put prema mjesnoj zajednici Jasenica. U narednih nekoliko dana očekuje se početak radova na putevima u mjesnoj zajednici Jelovče selo kao i asfaltiranje dionice puta mjesnoj zajednici Kerep. Završetkom ovog projekta izgradit će se ili rekonstruisati 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica na području grada Gradačac ukupne dužine 11.590,30 m.

Saopćenje, Grad Gradačac, 30. 4. 2021.

U maju je saopćeno da su započeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji novih putnih pravaca koji se odnose na mjesne zajednice Biberovo polje, Vučkovci i Mionica Centar.

Aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji putne infrastrukture nastavile su se i tokom juna ove godine.

Protekle sedmice završeni su radovi na asfaltiranju nekoliko lokalnih puteva na području grada Gradačac. U mjesnoj zajednici Međiđa Donja asfaltirane su dvije dionice u dužini od 486m, dok je u mjesnoj zajednici Jelovče Selo završen lokalni put u dužini od 238m. U mjesnoj zajednici Kerep asfaltirana je dionica glavnog puta od Kerepa prema Srnicama Donjim u dužini od 133m, a sklopu rekonstrukcije lokalnih saobraćajnica koje su oštećene tokom izvođenja radova na izgradnji vodovodne mreže rekonstruisana je raskrsnica u naselju Fazlići. U narednih nekoliko dana očekuje se asfaltiranje još nekoliko dionica koje se odnose na mjesne zajednice u Srnicama Donjim, Biberovo Polje, Mionica Centar ( Hećimi ), Vučkovci, Ledenice Donje i Ledenice Gornje. U MZ Zelinja Donja asfaltiran je prilazni put i plato ispred ambulante,, a u toku su radovi i na izgradnji trotoara u mjesnoj zajednici Mionica Centar-Alibašići. Završetkom projekta „ Izgradnja i rekonstrukcija puteva” izgradit će se ili rekonstruisati 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica na području grada Gradačac ukupne dužine 11.590,30 m.

Saopćenje, Grad Gradačac, 7. 6. 2021.

U julu su na području mjesne zajednice Biberovo Polje u Gradačcu završeni radovi na asfaltiranju dionice glavnog puta u dužini od 643 m, a iz gradske uprave su istakli da su “radovi finansirani iz budžeta Grada Gradačac uz učešće od 20% mještana ove mjesne zajednice”, a najavljen je i početak radova asfaltiranja u MZ Hrgovi Donji i u MZ Mionica.

Završetkom projekta „ Izgradnja i rekonstrukcija puteva „ izgradit će se ili rekonstruisati 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica na području grada Gradačac ukupne dužine 11.590,30 m.
Saopćenje, Grad Gradačac, 1. 7. 2021.

U mjesnoj zajednici Mionica Centar završena je pješačka staza u dužini od 583m. Izgradnjom ove pješačke staze poboljšat će se sigurnost pješaka kao i đaka koji pohađaju obližnju osnovnu školu u Kamberima. U mjesnoj zajednici Hrgovi Donji završeno je asfaltiranje dionice puta u Gornjoj mahali u dužini od 268m. Nakon završetka radova na rekonstrukciji cement azbestnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže  u MZ Vida 2, tačnije u ulicama  6. Bataljona i Bosanskih gazija, počele su pripreme za asfaltiranje dionica puteva u  naselju Lipovci – Osmanovići i tri odvojka/sokaka na školskoj stazi.

Saopćenje, Grad Gradačac, 6. 7. 2021.

U septembru 2021. godine javnosti je saopćeno da su završena i asfaltirana 39 putna pravca na području grada Gradačac.

Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja i rekonstrukcija 39 putnih pravaca u 26 mjesnih zajednica u Gradačcu. Ukupna dužina svih dionica iznosi 11.590,30m. Vrijednost radova je 2.043.276,30 KM a finansirani su iz Budžeta Grada Gradačac uz učešće građana od 20%.

Saopćenje GU Gradačac, 6.9.2021.

U novembru 2021. godine svečano je otvorena regionalna cesta R-460 u Gradačcu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!