U progresu

Intenzivnije korištenje postojećeg programa izgradnje integriteta

Opštine: Travnik

Unapređenje i intenzivnije korištenje postojećeg programa Izgradnje integriteta u smislu borbe protiv korupcije kroz saradnju sa Transparency International, uvođenje aplikacije za anonimnu prijavu koruptivnih aktivnosti zaposlenika Općine Travnik, uvođenje procesa samoevaluacije te procesa eksterne evaluacije.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik na svojoj internet-stranici objavila je dvogodišnji Akcioni plan prevencije korupcije za 2022. i 2023. godinu, a formirano je i radno tijelo kao pomoćno tijelo načelnika Općine koje ima zadatak da prima prijave i mišljenja o koruptivnim pojavama u Općini Travnik koje mu upute pravne i fizičke osobe.  

Koruptivne radnje moguće je prijaviti anonimno putem internet stranice Općine. 

Općina Travnik kreirala je i poseban registar imenovanih i zaposlenih lica u Općini.  

Prilikom posjete Općini Travnik u junu 2021. godine, šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec je istakla da ova općina nakon formiranja Tima za borbu protiv korupcije te uspostavom Registra javnih zvaničnika može biti primjer u borbi protiv korupcije. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!