Započeto

Institucionalna podrška razvoju amaterskog i školskog sporta

Partije: NiP | Oblasti: Obrazovanje

Institucionalna podrška razvoju amaterskog i školskog sporta, s ciljem stvaranja sportske kulture, pravovremenih sportskih navika i baze budućih profesionalnih sportista.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

U periodu od 4. do 6. jula 2023. godine održano je Veliko finale 13. Plazma Sportskih igara mladih, koje su podržane od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Tokom sastanka pomoćnika ministrice u Sektoru za sport, Adnana Džinde i predsjednika Organizacijskog odbora s predsjednikom Udruge „Mininogomet“, Elvina Blaževića 7.2.2024. godine predstavljena je organizacija Evropskog prvenstva u mininogometu “EMF Euro 2024 Sarajevo”, koje će se održati u Sarajevu u junu 2024. godine. Iz FMKS su naveli da će podržati organizaciju događaja, no tačan način finansijske ili druge potpore nije definiran.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!